Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες: Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων

Πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους νέους περιφερειάρχες με σκοπό να μη χαθούν χρόνος και χρήματα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία η συνάντηση αυτή να γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, ώστε να παρακολουθούνται τα έργα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μία συνεκτική πολιτική και «να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τους άξονες της ορθής διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις Περιφέρειες, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη διαχείρισή τους καθώς και γύρω από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη αξιοποίησης και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, καθώς η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τη χώρα μας να εκσυγχρονίσει το παραγωγικό μοντέλο και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα των Περιφερειών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των δράσεων και στενής συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία και τους συναρμόδιους φορείς.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δημιουργείται μια δημόσια βάση δεδομένων συνεχούς παρακολούθησης των έργων με δυνατότητα επικαιροποίησης ανά δίμηνο ή τετράμηνο και δυνατότητα εξαγωγής ειδικών αναφορών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, μεταξύ άλλων, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου και πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα παρακολουθήσει την υλοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Ο δε περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε ότι: «κρατώ την δέσμευση του πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία χωρίς δογματισμούς, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την επιδίωξη μίας ποιοτικής περιφερειακής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Πρώτο μέλημά μας ως Περιφερειακή Αρχή είναι η απορρόφηση των κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Δημοφιλή