Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή των δανείων διάσωσης της Ελλάδας

Μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του θέλει να στείλει ο πρωθυπουργός.
Thierry Monasse via Getty Images

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, στέλνοντας μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του.

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης την Τρίτη (4/7) κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg. «Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές» υπογράμμισε.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», υπογράμμισε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι στοχεύει η Ελλάδα να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα, 13 χρόνια μετά την απώλειά της στην αρχή μιας μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του βάρους του χρέους.

Πηγή: Bloomberg

Δημοφιλή