ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/09/2020 11:48 EEST | Updated 24/09/2020 17:11 EEST

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για το «ξήλωμα» της εγχώριας τρομοκρατίας - Βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα

Συλλήψεις ατόμων, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ανήκουν στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
.

Σε Αθήνα και επαρχία εξελίσσεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη μελών εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε κρησφύγετα και σπίτια τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην επαρχία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες ανήκαν στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Πρόκειται για οργάνωση που φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Η Αστυνομία εντόπισε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών (ζελατοδυναμίτιδα) και όπλα.

Συνολικά συνελήφθησαν τρεις Έλληνες δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ιδιαίτερα γνωστό όνομα της εγχώριας τρομοκρατίας και έχει απασχολήσει τις Αρχές για μεγάλες υποθέσεις.

Τα χτυπήματα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Τα δύσκολα για την Αντιτρομοκρατική, πάντως, μόλις ξεκίνησαν. Και αυτό διότι οι έμπειροι αστυνομικοί της υπηρεσίας εντείνουν τις έρευνές τους, προκειμένου να συνδέσουν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν με την ΟΛΑ, που βρίσκεται πίσω από σειρά επιθέσεων.

Η σύνδεση, ωστόσο, των συλληφθέντων με την ομάδα που έχει πραγματοποιήσει οκτώ χτυπήματα από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Γι΄ αυτό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό πρόσθετων στοιχείων που θα μπορούσαν να «δέσουν» την υπόθεση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί αναζητούν γιάφκες και κρησφύγετα που παραμένουν ακόμα άγνωστα και στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται πράγματα που να συνδέουν τους συλληφθέντες με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τα τρία άτομα εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν στο παρελθόν «συνεργάτης» του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα και έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή Μυλωνά. Ο δεύτερος συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο Κουκάκι

Η Αντιτρομοκρατική είχε βάλει στο μικροσκόπιο τους δύο συλληφθέντες εδώ και περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα, όπως λένε αστυνομικές πηγές, οι συλλήψεις τους θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα, εάν δεν παρουσιάζονταν «έκτακτες περιστάσεις».

Η Αντιτρομοκρατική εισέβαλε χθες Τετάρτη σε διαμέρισμα στην οδό Αναστασίου Ζήνη στο Κουκάκι, ενώ ανάμεσα στα ευρήματα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας, σφαίρες και όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα έχει πραγματοποιηθεί και σε χώρο επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ετοίμαζαν χτύπημα;

Ο εντοπισμός εκρηκτικών και όπλων στα τέσσερα σπίτια όπου έγιναν έρευνες, ανάμεσά τους διαμέρισμα στην «καρδιά» της Αθήνας στο Κουκάκι, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να βρίσκονταν στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τρομοκρατική επίθεση. Ακόμα δεν έχουν εξεταστεί τα κατασχεθέντα για να υπάρξουν εκτιμήσεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλλήψεις προκάλεσαν «πλήγμα» στα σχέδια του εγχώριου αντάρτικου πόλης.