ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2018 17:07 EET

Μια αίρεση στην Κόστα Ρίκα προτρέπει τους ανθρώπους να πουλήσουν τις περιουσίες τους και να ζήσουν στη ζούγκλα

O Εligio Bishop φέρεται να είναι ο ηγέτης της αίρεσης

Wolfgang Kaehler via Getty Images

Στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα κατοικούν πολλοί άνθρωποι αρκετοί εκ των οποίων επέλεξαν να αφήσουν για πάντα το δυτικό τρόπο ζωής αναζητώντας τον πραγματικό παράδεισο μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα

Ο δημοσιογράφος του BBC, Ben Zand ταξίδεψε μέχρι εκεί προκειμένου να γνωρίσει από κοντά όχι μόνο τον τρόπο ζωής τους αλλά και τον Nature Boy, τον άνθρωπο που δηλώνοντας ηγέτης μιας αίρεσης έχει πείσει από το διαδίκτυο χιλιάδες ανθρώπους να του χαρίσουν τις περιουσίες τους και να ζήσουν μαζί του στη ζούγκλα.

Ο Nature Boy είναι επικεφαλής μιας ομάδας με την ονομασία Melanation και μέσα από το διαδίκτυο ζητά από τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τη λογική του. Η δράση του όμως δεν σταματά εκεί, αφού ο ίδιος έχει πείσει κάποιους από τους ακόλουθους του να του δίνουν χρήματα και να του χαρίζουν τις περιουσίες τους ώστε να μείνουν όλοι μαζί στη ζούγκλα.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC οι νέοι που εγκατέλειψαν τη ζωή τους για να μεταβούν στην Κόστα Ρίκα περιγράφουν στον Ben Zand τους λόγους της επιλογής τους. «Μόλις είδα του βίντεο του Nature Boy στο ίντερνετ αμέσως σκέφτηκα πως θέλω να βρεθώ μαζί του», αναφέρει μια νεαρή κοπέλα.

Άραγε είναι τόσο καλό όσο ακούγεται; Σίγουρα αν κάποιος δεν επισκεφτεί το σημείο, δεν μπορεί να καταλήξει με σιγουριά.

Ο Εligio Bishop, ο οποίος φέρεται να είναι ο ηγέτης της εν λόγω αίρεσης, σύμφωνα με δημοσείευμα του CBCNews, έχει εργαστεί ως μοντέλο, ως στρίπερ και ως συνοδός γυναικών. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές χώρα και το 2009 συνελήφθη στη Γεωργία για παράνομη είσοδο.

Δύο χρόνια αργότερα αντιμετώπισε κατηγορίες για κλοπή. Ο ίδιος έχει εργαστεί και ως κομμωτής ενώ το 2014 άνοιξε το δικό του κουρείο στη Γεωργία.

Σε μήνυμα του στο facebook από τον Ιούνιο του 2016, ο Bishop ανέφερε πως το ταξίδι μόλις ξεκινά. Αυτή την ώρα έχει περισσότερους από 17.000 followers στο facebook.