Μιλάνο: Διαμαρτυρία των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» για την νομική τους αναγνώριση

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης που ζήτησε από τον δήμο να σταματήσει να εγγράφει στα μητρώα του τις πράξεις γεννήσεως των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.
CLAUDIA GRECO via Reuters

Κινητοποίηση των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μιλάνο, με αίτημα την πλήρη αναγνώρισή τους από την ιταλική νομοθεσία.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος οι οργανώσεις για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚ+, η νέα αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, στελέχη της Ιταλικής Αριστεράς και του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Κύρια αιτία της σημερινής διαμαρτυρίας, η απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία ζήτησε από τον δήμο του Μιλάνου να σταματήσει να εγγράφει στα μητρώα του τις πράξεις γεννήσεως των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.

«’Ακουσα τις ιστορίες των οικογενειών αυτών, τις κοίταξα στα μάτια. Υπάρχει ένα νομικό κενό, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθεί», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

H νέα αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν
H νέα αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν
CLAUDIA GRECO via Reuters

Από την μεριά της, η νέα αρχηγός των «Δημοκρατικών», Έλι Σλάιν, πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει νόμο για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών τους, «διότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, κανένα είδος διάκρισης».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να γίνονται στόχος επιθέσεων οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο». Είμαστε στο πλευρό τους, διότι αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για ιδεολογική προσέγγιση, αποκομμένη από την πραγματικότητα» δήλωσε, τέλος, η Κιάρα Απεντίνο, στέλεχος των Πέντε Αστέρων και πρώην δήμαρχος του Τορίνο.

CLAUDIA GRECO via Reuters

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή