Μοντέλο χωρίς πόδια: Η Κάνια Άμπερλι Σεσέρ αρνείται να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό της ανάπηρης

Η Κάνια Άμπερλι Σέσερ άρχισε τη ζωή της από πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με τους περισσότερους: Βρέθηκε παρατημένη ως μωρό κάπου στην Ταϊλάνδη, έχοντας γεννηθεί χωρίς πόδια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Unilad, η 25χρονη σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, όπου εργάζεται ως μοντέλο, αρνούμενη να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό «ανάπηρη»- αντ’αυτού αυτοχαρακτηρίζεται ως «μοναδικά διαφορετική».

Η Κάνια είχε βρεθεί στο Πακ Τσονγκ της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης δίπλα στον δρόμο. Αυτοί που τη μάζεψαν από την κουβέρτα όπου βρισκόταν διαπίστωσαν πως δεν είχε πόδια, χωρίς να υπάρχουν ίχνη κάποιας χειρουργικής επέμβασης, οπότε και θεωρείται πως έτσι γεννήθηκε.

«Μου είπαν πως, όταν με εγκατέλειψαν, σε απόσταση ήταν μια νεαρή κοπέλα, ηλικίας 18-20 ετών. Μάλλον δεν ήταν από την περιοχή, αλλά με κοιτούσε με “όπως θα κοιτούσε μια μητέρα”. Όχι πολύ μετά, λέγεται πως πήρε το τρένο για την πόλη, οπότε νομίζω πως ίσως ήταν η μητέρα μου» είπε η ίδια στο Unilad.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας δεν επέτρεψε σε αυτό το χαρακτηριστικό της να της επιβάλει έναν τρόπο ζωής: «Ειλικρινά δεν χρησιμοποιώ τον όρο “ανάπηρη”, περισσότερο μοναδικά διαφορετική. Το “ανάπηρος” για εμένα μοιάζει με λέξη που σε εμποδίζει να είσαι αυτό που είσαι. Μπορώ ακόμα να κουνιέμαι και να περπατώ στα χέρια. Το να έχεις γεννηθεί χωρίς κάτι και το να πρέπει να τα βγάλεις πέρα με τη ζωή σε προκαλεί με τον δικό του τρόπο. Γεννήθηκα χωρίς πόδια, οπότε πρέπει να κάνω τη ζωή μου με τον τρόπο μου- μέσα από τη δική μου οπτική της πραγματικότητας».

Η ίδια έχει υποστεί bullying, ωστόσο δεν επιτρέπει στον εαυτό της να την καταβάλει. «Η ζωή συνεχίζεται. Η οικογένεια που με υιοθέτησε είναι εδώ για να με υποστηρίζει και να με βοηθά να πετύχω τους στόχους μου» λέει σχετικά.

Όσον αφορά στην ερωτική της ζωή, λέει τα εξής: «Όσον αφορά στις σχέσεις, ξέρουν με τι έχουν να κάνουν, και καταλαβαίνουν...πώς τα πράγματα θα είναι διαφορετικά ή θα αλλάξουν όταν βγαίνεις με κάποιον που έχει διαφορετικό τρόπο ζωής. Είναι όπως οτιδήποτε άλλο- πρέπει να προσαρμοστείς σε πράγματα και να διασφαλίζεις πως είσαι άνετα στην κατάσταση που μπαίνεις».

Η ίδια έχει μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο, ωστόσο δεν σκοπεύει αυτό να παραμείνει η βασική πηγή εισόδων της στο μέλλον: Όπως λέει θα ήθελε να γίνει motivational speaker και να εμψυχώνει άλλους ανθρώπους για να τα βγάζουν πέρα με τη ζωή τους.

I'm in love. 🐶❤️

A post shared by 👑Kanya Sesser👑 (@_kayeazee_) on