Μοντέρνο Πένταθλο: Η ιππασία θα αντικατασταθεί από την ποδηλασία λόγω μπουνιάς σε άλογο

Το επίμαχο περιστατικό έλαβε χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η Γερμανίδα Annika Schleu αποχωρεί από την αρένα δακρυσμένη αφού πάλεψε να ελέγξει το άλογό της, το Saint Boy, κατά τη διάρκεια των αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. REUTERS/Ivan Alvarado
Η Γερμανίδα Annika Schleu αποχωρεί από την αρένα δακρυσμένη αφού πάλεψε να ελέγξει το άλογό της, το Saint Boy, κατά τη διάρκεια των αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. REUTERS/Ivan Alvarado
Ivan Alvarado via Reuters

Η διεθνής ομοσπονδία του μοντέρνου πένταθλου ψήφισε κρυφά την κατάργηση της ιππασίας από το άθλημα και την αντικατάστασή της με την ποδηλασία, όπως ανέφεραν πηγές στον Guardian.

Η απόφαση, η οποία λέγεται ότι ελήφθη από το εκτελεστικό συμβούλιο της UIPM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου) τις τελευταίες ημέρες, επισπεύδεται ύστερα από τις οδυνηρές σκηνές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όταν μία Γερμανίδα προπονήτρια γρονθοκόπησε ένα άλογο επειδή αρνήθηκε να πηδήξει ένα εμπόδιο.

Οι φωτογραφίες του περιστατικού έγιναν viral και η UIPM θεωρείται ότι ενήργησε προκειμένου να διατηρήσει το status του αθλήματος ως ολυμπιακό πριν από τους επόμενους Αγώνες του Παρισιού το 2024. Το άθλημα, το οποίο αποτελεί βασικό Ολυμπιακό γεγονός από το 1912 παρά τις προσπάθειες κατάργησής του, αποτελείται από την ξιφασκία, την κολύμβηση, την ιππασία και από ένα συνδυασμό σκοποβολής με πιστόλι και τρεξίματος αντοχής.

Η UIPM φαίνεται να πήρε την απόφαση μετά την έντονη κριτική εις βάρος του αθλήματος στους Αγώνες του Τόκιο. Η Γερμανίδα αθλήτρια Annika Schleu, η οποία διεκδικούσε το χρυσό μετάλλου πριν από το αγώνισμα της ιππασίας, εθεάθη δακρυσμένη αφού το άλογό της, Saint Boy, αρνήθηκε να πηδήξει τα εμπόδια.

Η Γερμανίδα προπονήτρια Κιμ Ράισνερ, στην συνέχεια εθεάθη να ρίχνει μπουνιά στον Σεντ Μπόι και εκδιώχθηκε από το Τόκιο ενώ η UIPM υποσχέθηκε να διενεργήσει πλήρη πειθαρχική έρευνα εις βάρος της.

Πηγή: Guardian