ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2020 10:51 EEST | Updated 24/04/2020 18:56 EEST

Μόρια: Πυροβόλησε μετανάστες για να «εκδικηθεί» για κλοπές

Δύο τραυματίστηκαν, ένας Ιρανός και ένας Αφγανός, στο πόδι και στην πλάτη.

Helenic Police

Το νόμο στα χέρια του πήρε κάτοικος της Λέσβου, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Έλληνα κτηνοτρόφο, ο οποίος τραυμάτισε με σκάγια δύο μετανάστες σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό της Μόριας. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης συνέλαβε τον επικίνδυνο δράστη, ο οποίος για να δικαιολογηθεί κατέθεσε ότι είχε πέσει δύο φορές θύμα κλοπής το τελευταίο διάστημα. Την πρώτη του έκλεψαν πρόβατα από τη στάνη του και τη δεύτερη ένα γεωργικό μηχάνημα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 55χρονος κατέθεσε επίσης ότι είδε τους μετανάστες να κινούνται προς το αγρόκτημά του, πίστεψε ότι ο σκοπός τους είναι να τον κλέψουν και τότε πήρε την καραμπίνα και τους πυροβόλησε. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το όπλο του δράστη και φυσίγγια, ενώ σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι μετανάστες κατέθεσαν ότι καθώς περπατούσαν ανυποψίαστοι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη δομή της Μόριας, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ένοπλο, τον οποίο έβλεπαν για πρώτη φορά. Από τους τέσσερις μετανάστες, οι δύο τραυματίστηκαν (ένας Ιρανός και ένας Αφγανός) στο πόδι και στην πλάτη, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει από τα τραύματα η ζωή τους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά εάν τα σκάγια τους είχαν πετύχει σε διαφορετικά σημεία του σώματος. 

Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα

Ο 55χρονος Μυτιληνιός, ο οποίος παρουσιάστηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι αυτές της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο δικαστήριο, προκειμένου να του συμπαρασταθούν, βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι, ιδιοκτήτες αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Οπως υποστήριξαν, τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις ιδιοκτησίες τους από αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Ας σημειωθεί ότι η επίθεση από τον 55χρονο έγινε σε κτηματική έκταση περί τα πέντε χιλιόμετρα από τον καταυλισμό, εκτός της ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου.