Μπασκετμπολίστες εκδιώχθηκαν από πτήση επειδή κατηγορήθηκαν για κλοπή

SOPA Images via Getty Images

Συγνώμη ζήτησε η American Airlines από δύο Αφροαμερικανούς επαγγελματίες παίκτες του μπάσκετ οι οποίοι εκδιώχθηκαν από πτήση με αφετηρία το Ντάλας επειδή μέλη του προσωπικού τους κατηγόρησαν πως είχαν κλέψει κουβέρτες και τους ζήτησαν να φύγουν.

Η Hustle στην οποία ανήκαν οι παίκτες είναι μια θυγατρική ομάδα της Memphis Grizzlies του ΝΒΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο επιβάτες που κάθονταν στις πιο ακριβές θέσεις έδωσαν στους παίκτες τις κουβέρτες τους.

Ένας υπάλληλος όμως του αεροπλάνου αφού είδε πως κρατούσαν στα χέρια τους τα ξένα σκεπάσματα, τους επιτέθηκε λεκτικά και τους ζήτησε να φύγουν από το αεροπλάνο, σύμφωνα με το βρετανικό Guardian.

O εκπρόσωπος της εταιρείας, Joshua Freed, σημείωσε πως ο υπεύθυνος για τις αεροπορικές πτήσεις ζήτησε συγνώμη από τους παίκτες οι οποίοι αργότερα πέταξαν για τη βόρεια Ντακότα, όπου ήταν και ο προορισμός τους, σε θέσεις first class.

Ένας εκ των επικεφαλής της εταιρείας παράλληλα, ο Doug Parker, δήλωσε στους εργαζόμενους τον περασμένο μήνα πως η American Airlines θα εφαρμόσει εκπαίδευση ενάντια στις προκαταλήψεις.

Popular in the Community