Μπενζεμά: Μήνυσε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας για συκοφαντική δυσφήμιση

Τι υποστηρίζει ο Ζεράλντ Νταρμανάν.
via Associated Press

Στη δικαιοσύνη στέλνει ο Καρίμ Μπενζεμά τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής προχωρά σε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τη δήλωση του υπουργού περί σχέσεων του Μπενζεμά με «εξτρεμιστές ισλαμιστές».

Ένας από τους κορυφαίους Γάλλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, κάτοχος χρυσής μπάλας αλλά και πιστός μουσουλμάνος που το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ειδικά από τη στιγμή που πήγε στην αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο Καρίμ Μπενζεμά έσπευσε τον Οκτώβριο μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων να εκφράσει τη στήριξή του στους παλαιστινίους.

Όπως έγραψε στην πλατφόρμα Χ: «Προσευχόμαστε όλοι για τους κατοίκους της Γάζας, θύματα για μία ακόμη φορά αυτών των άδικων βομβαρδισμών από τους οποίους δε γλυτώνουν ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Δυο ημέρες μετά ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κάνει μία δήλωση που γνώριζε ότι θα προκαλούσε καθώς το όνομα Μπενζεμά είναι από τα αγαπημένα των γαλλικών μέσων, αφού εκτός από κορυφαίες επιδόσεις είχε και δεκάδες εξωγηπεδικές διαμάχες, με πιο γνωστή την υπόθεση εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική Ματιέ Βαλμπουενά.

Συγκεκριμένα ο Ζεράλντ Νταρμανάν δήλωσε: «Ο κύριος Μπενζεμά, όπως όλοι ξέρουμε έχει γνωστές σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αντιμετωπίζουμε ένα ”τέρας” που είναι η Μουσουλμανική Αδερφότητα».

Ο Νταρμανάν που έχει κάνει σημαία του την πάταξη του ριζοσπαστικού ισλάμ δεν παρείχε κανένα στοιχείο για τα όσα επικαλέστηκε, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Τον έχει κατηγορήσει μεταξύ άλλων για σχέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές αλλά και γιατί ως παίκτης της εθνικής Γαλλίας δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Ο συνήγορος του Μπενζεμά, Χιού Βιγκέρ δήλωσε: «Η χρονική στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά δεν βγάζει κανένα νόημα. Γιατί να πει κάτι τέτοιο τώρα; Είναι λες και σκέφτηκε ότι το θέμα αυτό θα δημιουργήσει θόρυβο, οπότε ας το πω».

Για τους αναλυτές ο 40χρονος Νταρμανάν από τη δεξιά συντηρητική πτέρυγα του κόμματος του Μακρόν έχει βάλει πλώρη για τις προεδρικές του 27.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή