ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/03/2018 23:17 EET

Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η Θεσσαλονίκη το 2003

Francois Lenoir / Reuters

Η Βουλγαρία, που αυτό το εξάμηνο έχει την Προεδρία της Ε.Ε., ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η Θεσσαλονίκη με τη Σύνοδο Κορυφής το 2003, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας πως βεβαίως είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ότι δεν του αρέσει ο όρος «Δυτικά Βαλκάνια», καθώς, όπως παρατήρησε, «όλοι είμαστε ένα στα Βαλκάνια».

Αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα προχωρήσει το θέμα του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Βουλγαρία με την Αλεξανδρούπολη, όπως και η σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει ευημερία για τους πολίτες των βαλκανικών χωρών και από περιοχή μεγάλων προβλημάτων να γίνουν τώρα τα Βαλκάνια τόπος ειρηνικής συνύπαρξης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)