MyJobNow: Η εφαρμογή που κάνει εύκολη και γρήγορη την αναζήτηση εργασίας και προσωπικού

Ο συνιδρυτής Στέφανος Κατσίμπας μιλά για την ίδρυση, τις θέσεις εργασίας σε τρεις κλάδους και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας.
MyJobNow

Η διαδικτυακή πλατφόρμα MyJobNow, έλαβε στις 3 Απριλίου νέα χρηματοδότηση ύψους 530.000 ευρώ από το επενδυτικό σχήμα Velocity.Partners με τη συμμετοχή και του VentureFriends. Η εταιρεία βοηθάει επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης, λιανικής και τουρισμού στην πρόσληψη blue collar (πρώτης γραμμής) προσωπικού και δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιους εργαζόμενους να αναζητήσουν επαγγελματική απασχόληση, μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Η ίδρυση

«Πριν την ίδρυση της εφαρμογής, ο Αγαμέμνων Παπάζογλου κι εγώ ερευνούσαμε επιχειρηματικά μοντέλα από κάθε τεχνολογία. Τον Δεκέμβριο του 2017, σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε τη δική μας ιδέα», λέει στη HuffPost Greece ο Στέφανος Κατσίμπας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών του MyJobNow. Πριν προχωρήσουν στην υλοποίηση της ιδέας τους, οι δυο εμπνευστές μελέτησαν αντίστοιχες επιχειρήσεις στο Λονδίνο που κατάφεραν να κεφαλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορούσαν να επιτύχουν και στην Ελλάδα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους.

Οι ιδρυτές ήδη εργάζονταν σε εταιρίες με αντικείμενο τις επενδύσεις νέας τεχνολογίας από τις οποίες αποχώρησαν για να αναπτύξουν το όραμά τους. Αυτή η κίνηση ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα. «Ένα από τα κίνητρα για τη δημιουργία της εφαρμογής είναι και η ηλικία. Είμαστε στα 30 μας χρόνια, συμφωνήσαμε ότι αξίζει να πάρουμε ένα ρίσκο τώρα που δεν έχουμε πολλές υποχρεώσεις και θα μας έκαναν να φοβηθούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Συζητήσαμε με τους πρώην εργοδότες μας και – προς τιμήν τους – μας στήριξαν επενδυτικά», εξηγεί ο κος Κατσίμπας.

Ο Στέφανος Κατσίμπας και ο Αγαμέμνων Παπάζογλου στα γραφεία του MyJobNow
Ο Στέφανος Κατσίμπας και ο Αγαμέμνων Παπάζογλου στα γραφεία του MyJobNow
MyJobNow

«Κάνουμε πιο εύκολη την αναζήτηση εργασίας»

Οι ενδιαφερόμενοι για μια νέα επαγγελματική ευκαιρία χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό, να δημιουργήσουν το προφίλ τους και να προσθέσουν τις εργασιακές τους επιλογές στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο, η αναζήτηση γίνεται πιο εύκολη και οι εργοδότες επιλέγουν άτομα με τα κατάλληλα – για την επιχείρησή τους - προσόντα. Οι αγγελίες ανανεώνονται αυτόματα σε καθημερινή βάση. «Κάνουμε πιο εύκολη την αναζήτηση εργασίας. Για παράδειγμα, αν κάποιος ενδιαφέρεται να εργαστεί ως barista και κάνει την αναζήτηση, η εφαρμογή εμφανίζει αγγελίες που είναι πιο κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται εκείνη τη στιγμή ο υποψήφιος ή στην τοποθεσία που ψάχνει. Σε περίπτωση που επιθυμεί να εργαστεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει το φίλτρο “σεζόν”». Για την τουριστική σεζόν, στο MyJobNow εντάχθηκαν θέσεις εργασίας σε νησιά, με αποτέλεσμα να καλυφθούν άμεσες ανάγκες.

Ταυτόχρονα, και οι επιχειρήσεις έχουν αντίστοιχες δυνατότητες μέσα από την εφαρμογή. Οι εργοδότες συμπληρώνουν το προφίλ τους στο MyJobNow, οι θέσεις εργασίας ανοίγουν και τότε δέχονται αιτήσεις από τους υποψηφίους. «Όταν λάβει μια αίτηση, η επιχείρηση επιλέγει για το αν θέλει να μιλήσει με τον υποψήφιο ή όχι. Αν η επιλογή είναι “όχι”, ο υποψήφιος δέχεται ένα μήνυμα που γράφει ότι η επιχείρηση δεν ενδιαφέρεται να του μιλήσει για τη θέση. Αν η επιλογή είναι “ναι”, τότε ανοίγει ένα τσατ μέσα από το οποίο εργοδότες και υποψήφιοι επικοινωνούν και ‘κλείνουν’ τη συνέντευξη», λέει ο κος Κατσίμπας.

Περισσότερες από 2.000 νέες θέσεις εργασίας

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, το MyJobNow μετρά περισσότερους από 100.000 εγγεγραμμένους υποψήφιους εργαζόμενους και 10.000 επιχειρήσεις. «Δεν είναι όλοι οι χρήστες ενεργοί. Για εμάς ένας ενεργός χρήστης είναι αυτός που κάνει αίτηση. Αλλά γύρω στο 60% των χρηστών μας έχει μπει και έχει στείλει αιτήσεις. Επίσης από τους εργοδότες που έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα, οι 5-6.000 έχουν αναρτήσει θέση εργασίας». Σύμφωνα με στοιχεία, η εταιρεία υποδέχεται σε μηνιαία βάση πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας στους τρεις κλάδους που επικεντρώνεται, σε όλη την Ελλάδα.

«Καταφέραμε μια μεγάλη τεχνολογική νίκη»

Η ιδρυτική ομάδα καλωσόρισε το τρίτο μέλος της, τον Αλέξανδρο Παπασπυρίδη, λίγο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. «Γνωρίζαμε ότι θέλαμε να χτίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα inhouse, προστέθηκε ο Αλέξανδρος με εμπειρία στον τεχνολογικό κλάδο και μαζί μας είχαμε στην αρχή και δυο προγραμματιστές».

Από τα πρώτα στάδια της έρευνας και του σχεδιασμού του MyJobNow, τα στελέχη γνώριζαν ότι έπρεπε να επενδύσουν στην τεχνολογία και την εξέλιξή της για να εδραιωθεί η πλατφόρμα.

«Η τεχνολογία μας βοηθάει όχι μόνο να έχουμε μια πλατφόρμα με χρήστες, αλλά ότι μπορούμε να διαχειριστούμε περίπου 10.000 επιχειρήσεις με μια ομάδα έξι πωλητών. Είναι μια πολύ μεγάλη τεχνολογική νίκη που έχουμε πετύχει. Από την άλλη, έχουμε περίπου 100.000 χρήστες που ψάχνουν εργασία και η τεχνολογία μας βοηθάει να εντοπίζουμε τον καθένα από αυτούς την κατάλληλη στιγμή», συμπληρώνει ο κος Κατσίμπας.

Εργαλεία και υπηρεσία StaffNow

Εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή, η ομάδα έχει δημιουργήσει δυο δωρεάν εργαλεία που παρέχουν στους επιχειρηματίες του κάθε κλάδου περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της εταιρείας. «Το πρώτο εργαλείο αφορά τον υπολογισμό των οικονομικών μονάδων στο delivery. Πρόκειται για εργαλείο που βοηθά τον επαγγελματία της εστίασης να αποφασίσει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις τον συμφέρει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία», λέει ο κ. Κατσίμπας. «Το δεύτερο εργαλείο είναι ένας προϋπολογισμός καθαρών/μικτών αποδοχών και του κόστους των εργαζομένων και των εργοδοτικών εισφορών». Αυτοί οι υπολογισμοί αποτελούν μόνο μια προσέγγιση

Ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρει το MyJobNow είναι η StaffNow (push notifications), η οποία αποστέλλεται προς όλα τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον κ. Κατσίμπα «με το “StaffNow” στέλνουμε μια ειδοποίηση στο κινητό όλων των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια που έχουν θέσει οι εργοδότες για μία θέση και με αυτόν τον τρόπο παίρνουν γρήγορα ποιοτικές αιτήσεις». H StaffNow προορίζεται για επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη από εργαζόμενους.

MyJobNow

Το blog

Όπως έχουν οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας, έτσι και οι επισκέπτες του MyJobNow θα παρατηρήσουν ότι υπάρχει ακόμα μια ενότητα, η οποία παρέχει περισσότερο περιεχόμενο όσον αφορά στους επαγγελματίες των κλάδων. «Οι εταιρείες τεχνολογίας φτιάχνουν περιεχόμενο για να εμφανιστούν ψηλά στη Google, να κάνουν οργανικό traffic. Αποφασίσαμε με τον συνεργάτη μας Γιώργο Μαρκατά να δημοσιεύσουμε χρήσιμο περιεχόμενο και έτσι αναρτούμε συνεντεύξεις από επαγγελματίες του χώρου καθώς και άτομα – χρήστες του MyJobNow», λέει ο συνιδρυτής.

Τα επόμενα βήματα

Οι ιδρυτές της πλατφόρμας φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη και υγιή εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείουν και ένα άνοιγμα στο εξωτερικό. «Σε αυτό το πλαίσιο σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να βρούμε τα πατήματά μας, να κατακτήσουμε σιγά σιγά την αγορά και παράλληλα θα ξεκινήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας σε μια μεγάλη αγορά του εξωτερικού».

Δημοφιλή