Ν. Σταμπολίδης: Ο Σούνακ δεν κατάφερε να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων», δηλώνει με νόημα ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης.
Νίκος Σταμπολίδης
Νίκος Σταμπολίδης
Eurokinissi

Στον απόηχο της πολυσυζητημένης απόφασης του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει στο παρά πέντε την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, δήλωσε ότι «ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα», σημειώνοντας ότι «Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Νίκου Σταμπολίδη:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημοφιλή