Ναυάγιο στην Πύλο: Παραμένουν υπό κράτηση στο Ναύπλιο οι εννέα Αιγύπτιοι

«Δύο ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση, οι 9 της Πύλου παραμένουν υπό κράτηση από την Αστυνομία. Κάποιος φαίνεται να είναι πραγματικά ενοχλημένος».
argolikeseidhseis.gr

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης των 9 επιζώντων από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, σύμφωνα με την οποία, παρά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, την Τρίτη (21/5), παραμένουν υπό κράτηση μέχρι και σήμερα, Πέμπτη (23/5).

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Human Rights Legal Project (HRLP) και μέλος της νομικής ομάδας υπεράσπισης των 9 Αιγύπτιων διασωθέντων που κατηγορήθηκαν για το ναυάγιο, Δημήτρης Χούλης, με ανάρτησή του στο Χ/Twitter έγραψε,

“Δύο ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση, οι 9 της Πύλου παραμένουν υπό κράτηση από την Αστυνομία. Κάποιος φαίνεται να είναι πραγματικά ενοχλημένος και η απόφαση για την αποφυλάκισή τους ακόμα εκκρεμεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για την άμεση απελευθέρωσή τους”.

Σε αντίστοιχη καταγγελία προχώρησε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντιο στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει,

“Κρατάνε ακόμη τους 9 επιζώντες μετά την αθώωση τους λόγω ενόχλησης Μητσοτάκη, Χρυσοχοίδη, Καιρίδη

Αφού με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην Καλαμάτα στις 21 Μάη κατάρρευσε το ρατσιστικό αφήγημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι για το ναυάγιο της Πύλου φταίνε οι ίδιοι οι πρόσφυγες βαφτίζοντας 9 τυχαίους ως διακινητές και φορτώνοντας τους το έγκλημα της κυβέρνησης, την βίαιη ρυμούλκηση που αναποδογύρισε το πλοιάριο και έπνιξε τους 600 πρόσφυγες, εξακολουθούν δύο μέρες μετά να τους κρατάνε!

Προφανώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν προσφέρεται για την εκφορά υστερικών ρατσιστικών κραυγών από το τρίδυμο των Μητσοτάκη, Καιρίδη και Χρυσοχοίδη ως συνοριοφυλάκων της ΕΕ, με τις δολοφονικές καταδιώξεις του Λιμενικού, τις επαναπροωθήσεις, την ποινικοποίηση της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης. Δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο και να συνεχίσουν την αισχρή πολιτική ανοιγμάτων στην άκρα δεξιά που έφτασαν στην αποφυλάκιση του φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου.

Θα μας βρούνε μπροστά τους με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 14 Ιούνη στα Προπύλαια στις 7μμ για να τιμωρηθούν η κυβέρνηση και η FRONTEX για τη δολοφονία των 600 προσφύγων, για ανοικτά σύνορα για την προσφυγιά, για να καταργηθεί το ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.

Απαιτούμε να απελευθερωθούν ΑΜΕΣΩΣ οι αθωωθέντες εννέα πρόσφυγες, να τους δοθεί άσυλο και αξιοπρεπής διαβίωση“.

Δημοφιλή