ΝΔ: Ο Τσίπρας να διαμηνύσει πως ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας δεν υφίσταται

Νέα απάντηση από Μαξίμου: Μη διαφημίζετε ανοησίες περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας»
ASSOCIATED PRESS

Ανακοίνωση- απάντηση στην αντίστοιχη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε η ΝΔ για το θέμα του δημοσιεύματος του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας», όπου ζητείται από τον πρωθυπουργό να διαμηνύσει πως τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν».

Νέα απάντηση εξέδωσε η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού: «Θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα. Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα.Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης. Ας σταματήσουν επιτέλους να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης ”Μακεδονικής μειονότητας”. Και κυρίως ας κατανοήσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις».

Δημοφιλή