ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/11/2017 18:55 EET

ΝΔ: O Tζανακόπουλος θέλει να αποπροσανατολίσει από το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου

«Είναι προφανής η προσπάθεια του κυβερνητικού συκοφάντη να απροσανατολίσει τη συζήτηση από το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Μητσοτάκη, ενώ - όπως επισημαίνει η Πειραιώς - γνωρίζει ότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Βουλής. 

«Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες: Ποιος έβαλε μεσάζοντα σε μια διακρατική συμφωνία και γιατί χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ από τις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα;», επισημαίνει καταληκτικά η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε τονίσει όσον αφορά το εξώδικο της Μαρέβας Γκαμπρόφσκι Μητσοτάκη σε υπουργούς και δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «αν θεωρεί ότι η πολιτική συζήτηση πρέπει να διεξάγεται μέσω εξωδίκων θα το καλωσορίζουμε. Είναι ένδειξη αδυναμίας η κίνησή της. πρέπει να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και να αποδέχεται την κριτική και τα ερωτήματα που της απευθύνονται. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει για τα θέματα αυτά. Δεν απαντά για το δάνειο των 700.000 ευρώ για τον Κήρυκα Χανίων, για τις σχέσεις Αυγενάκη με υπόδικους και καταδικασμένους, γιατί δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες και για τις εταιρείες offshore της συζύγου του αλλά και ποιες ήταν οι δραστηριότητες των εταιρειών αυτών». «Πράγματι συμφωνώ με την ακροτελεύτια φράση του εξωδίκου της Μ. Μητσοτάκη: δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)