Νέα Οδός και Κεντρική Οδός πήραν 5 βραβεία στα Green Brand Awards

Βραβεύτηκαν για τις ενέργειές του στην προστασία του περιβάλλοντος.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για μια ακόμα φορά η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός βραβεύτηκαν για την υλοποίηση καινοτόμων «πράσινων» επενδύσεων αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο των Green Brand Awards η Νέα Οδός απέσπασε βραβείο Gold στην κατηγορία “Green Passengers Transportation Service” και βραβείο Gold στην κατηγορία “Green Business Model”, για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων - που έχει υλοποιήσει με την βοήθεια και την τεχνογνωσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ο οποίος λειτουργεί πιλοτικά στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος).

ΝΕΑ ΟΔΟΣ

Η Νέα Οδός και η Kεντρική Οδός απέσπασαν από κοινού το βραβείο Brozne στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των «πράσινων» δράσεων που υλοποιούν, το βραβείο Silver στην κατηγορία “Green Business/Industry Process” για τη λειτουργία και συντήρηση μόνιμων σταθμών μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και το βραβείο Silver στην κατηγορία “Green Project” για την πρωτοβουλία “Boosting Recycling Initiative” που αφορά το πλήρες επιχειρηματικό μοντέλο ανακύκλωσης των εταιρειών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συγκριτικά με το 2022, το 2023 σημειώθηκε στη Νέα Οδό αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, χαρτόνι σε μπλε, αλλά και σε κίτρινους κάδους, ενώ στην Κεντρική Οδό, ανακυκλώθηκαν 7 τόνοι επιπλέον υλικού.

H Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, με σύνθημα το “Go Green”, αναγνωρίζουν την επίδραση των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης τους στο φυσικό περιβάλλον και εργάζονται συστηματικά τόσο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους όσο και για την αρμονική ένταξη των έργων τους στις όμορες περιοχές. Απώτερος στόχος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και κύριο εργαλείο τους η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής.

Δημοφιλή