ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2018 18:23 EET

Nέα βίντεο από την αναχαίτιση αμερικανικού αεροπλάνου από ρωσικό μαχητικό στη Μαύρη Θάλασσα

Marina Lystseva via Getty Images

Νέα βίντεο από το επεισόδιο της αναχαίτισης αμερικανικού αεροσκάφους ΕΡ-3Ε Aries II από ρωσικό μαχητικό Su-27 στη Μαύρη Θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

 

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, κατά το περιστατικό έλαβε χώρα «μη ασφαλής αλληλεπίδραση», εξαιτίας επικίνδυνου ελιγμού από το ρωσικό μαχητικό, το οποίο- σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πλησίασε το αμερικανικό ΕΡ-3 σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρων και πέρασε από μπροστά του. Η Μόσχα υποστηρίζει πως η εν λόγω αλληλεπίδραση δεν ήταν τόσο επικίνδυνη όσο λένε οι ΗΠΑ. Το συμβάν έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο.

Στα νέα βίντεο όντως το ρωσικό μαχητικό φαίνεται να πραγματοποιεί διελεύσεις πολύ κοντά στο αμερικανικό αεροπλάνο, ωστόσο ο επίμαχος ελιγμός δεν φαίνεται. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του The Aviationist,το ρωσικό μαχητικό κάποια στιγμή έκανε μια απότομη στροφή από τα δεξιά προς τα αριστερά, στη δεξιά πλευρά του ΕΡ-3, φτάνοντας σε απόσταση 1,5 μέτρου από το φτερό του, και μετά πέρασε μπροστά από το αμερικανικό αεροπλάνο σε απόσταση περίπου τριών μέτρων, κάνοντας μια απότομη βουτιά και προκαλώντας αναταράξεις στο ΕΡ-3.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post