ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2020 19:04 EEST | Updated 27/05/2020 19:09 EEST

Νέα Ζηλανδία: Δύο γυναίκες χάθηκαν στο πάρκο που γυρίστηκε «ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και βρέθηκαν μετά από 18 μέρες

Ένα ελικόπτερο τις εντόπισε από τον καπνό της φωτιάς που είχαν ανάψει.

ASSOCIATED PRESS

Δύο πεζοπόροι που χάθηκαν στην Νέα Ζηλανδία στην περιοχή που γυρίστηκε η τριλογία «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», βρέθηκαν μετά από 18 ημέρες με μικροτραυματισμούς.

Η Τζέσικα Ο’Κόνορ και ο Ντιόν Ρέινολντς και οι δύο 23 ετών σκόπευαν να λείπουν μόνο για πέντε ημέρες όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους στο Εθνικό Πάρκο Kahurangi στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ωστόσο, λόγω της ομίχλης που προκλήθηκε, τα δύο κορίτσια έχασαν τον δρόμο τους τις πρώτες ημέρες και ξέμειναν και από φαγητό. Ένας φίλος τους δήλωσε στην αστυνομία στις 18 Μαΐου ότι αγνοούνται. 

ASSOCIATED PRESS

Η αστυνομία έστειλε ομάδα 50 ατόμων για την αναζήτησή τους, η οποία περιλάμβανε σκύλους, έμπειρα άτομα για ανίχνευση στοιχείων και ελικόπτερα.

Η περιοχή είναι απομακρυσμένη, τραχιά και δασώδης, καθιστώντας δύσκολη την επιχείρηση, ανέφερε η αστυνομία, ενώ ο κακός καιρός νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο ίδιο μέρος από ένα ελικόπτερο που εντόπισε τον καπνό της φωτιάς που είχαν ανάψει και τελικά διασώθηκαν.

Το ελικόπτερο τους πήγε στο αεροδρόμιο του Νέλσον, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχαν υποστεί μόνο μικρούς τραυματισμούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

ASSOCIATED PRESS

«Αυτό είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα που όλοι ελπίζαμε, αν και ανησυχούσαμε όλο και περισσότερο καθώς οι μέρες περνούσαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομία, Πολ Μπόρελ.

Το Kahurangi έχει έκταση 1,1 εκατομμυρίων στρεμμάτων και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας.

Ήταν μια από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για το γύρισμα της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». 

Πηγή: skynews