Νέα Ζηλανδία: Οι selfies βάζουν τέλος σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές με τραίνο

Η λύση που προκρίνεται κάνει λόγο για βαγόνια με τζάμια ή κάγκελα.
naumoid via Getty Images

Μία από τις πιο ξεχωριστές εκδρομές που μπορεί κανείς να απολαύσει στη Νέα Ζηλανδία, είναι αυτή της παράκτιας διαδρομής του Ειρηνικού Ωκεανού με τραίνο, του οποίου τα βαγόνια δεν έχουν παράθυρα, με αποτέλεσμα να φέρνουν τον επιβάτη, σε άμεση επαφή με την φύση.

Μόνο που οι πολύ επικίνδυνες selfie, χαρακτηριστική συνήθεια όλων των τουριστών, αναγκάζουν τις αρχές, να απομακρύνουν τα συγκεκριμένα βαγόνια από τον συρμό.

Η διαδρομή των 350 χιλιομέτρων από το Πίκτον στο Κράισττσέρτς, περιλαμβάνει κάποια από τα ωραιότερα τοπία στο νότιο κομμάτι του νησιού, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τους επιβάτες για μοναδικές φωτογραφίες ή βίντεο με αποτέλεσμα να θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, η Κέιτη Μακμάχον, γενική διευθύντρια της σιδηροδρομικής εταιρείας KiwiRail, που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη γραμμή, ξεκαθάρισε πως «Παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις στο κοινό, δυστυχώς εξακολουθούμε να έχουμε επιβάτες που κρέμονται εκτός των βαγονιών για μία selfie, αγνοώντας πως πλησιάζουν σε σήραγγα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τόσο την δική τους ζωή όσο και την ζωή των άλλων. Πρέπει να σταματήσουμε όχι μόνο τους ενήλικες να κρέμονται από τα βαγόνι αλλά και τα παιδιά αλλιώς δεν θα επιτελούμε το έργο μας ως ασφαλής υπηρεσία μεταφοράς».

Η KiwiRail, κάτω από την πίεση, που ασκούν σήμερα συγκεκριμένοι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι γνωστοί influencers, για όσο γίνεται πιο ακραίας μορφής φωτογραφίες, αποφάσισε να επανεξετάσει το όλο θέμα και να θέσει τα συγκεκριμένα βαγόνια εκτός λειτουργίας.

«Η πιθανότερη λύση, είναι αυτή με βαγόνια που θα έχουν τζάμια ενώ εξετάζεται το σενάριο να τοποθετηθούν κάγκελα, ακόμα και κάποιου είδους κεκλιμένου φράγματος, ούτως ώστε ο συγκεκριμένος συρμός να επανέλθει σύντομα σε λειτουργία», σχολίασε η Κέιτη Μακμάχον.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή