Νεαρός με δέκα διαφορετικές προσωπικότητες δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι μόνος του (βίντεο)

Διαγνώστηκε με διασχιστική διαταραχή ταυτότητας.
.
.
Twitter

Ένας 22χρονος Γερμανός που πάσχει από μια σπάνια μορφή διασχιστικής διαταραχής ταυτότητας (DID) δεν μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, επειδή καθεμία από τις δέκα διαφορετικές προσωπικότητες του είναι τόσο διαφορετική.

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε πάρα πολλά για τη διασχιστική διαταραχή ταυτότητας, γνωστή και ως διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, πιθανότατα έχετε δει ταινίες όπως το «Me, Myself and Irene» ή το «Split» του M Night Shyamalan, οι οποίες παρουσιάζουν πρωταγωνιστές με DID. Η σπάνια ψυχιατρική πάθηση αναπτύσσεται στην πρώιμη παιδική ηλικία ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος και οδηγεί στην ανάπτυξη δύο ή περισσότερων ταυτοτήτων που ελέγχουν τη συμπεριφορά ενός ατόμου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Μπορεί να οδηγήσει σε κενά στη μνήμη και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να συνδεθεί με την πραγματικότητα και άλλους ανθρώπους. Ο Λέοναρτη Στόκλ, ένας 22χρονος άνδρας από το Μόναχο, στη Γερμανία, πάσχει από σοβαρή μορφή DID και μοιράζεται το σώμα του με άλλες δέκα διαφορετικές ταυτότητες.

Ο Λέοναρντ μπόρεσε να ζήσει μια σχετικά φυσιολογική ζωή μέχρι πέρυσι, όταν έδινε Πανγερμανικές εξετάσεις. Ενώ όλοι οι άλλοι μελετούσαν για τις εξετάσεις, εκείνος δεν μπορούσε να εστιάσει και υπέστη απώλεια μνήμης λόγω της αλλαγής πολλαπλών προσωπικοτήτων του. Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα που χρειάστηκε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και τελικά διαγνώστηκε με διασχιστική διαταραχή ταυτότητας.

Ο 22χρονος περιγράφει τη σπάνια κατάστασή του ως ένα σύστημα που αποτελείται από δεκα διαφορετικές προσωπικότητες - Κόβου, 4 ετών, Χέκτορ, 8 ετών, Άννα, 16 ετών, Κόσμο, 17 ετών, Ασ, 18 ετών, Τζέσι, 19 ετών, Λεο, 21 ετών, Μπίλλι, 23 ετών, Λιβ, 24 ετών και Ρεντ, 26 ετών - καθένας από τους οποίους μπορεί να πάρει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Αυτό καθιστά ουσιαστικά αδύνατο να κάνει μια δουλειά, καθώς όλες οι διαφορετικές προσωπικότητες του έχουν διαφορετικές ικανότητες και επιθυμίες, και επίσης τον καθιστά δύσκολο να φύγει μόνος του από το σπίτι.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το να μοιράζεστε το σώμα σας με δέκα διαφορετικά άτομα διαφορετικών ηλικιών και φύλων μπορεί να κάνει τις ρομαντικές σχέσεις δύσκολες. Ο Λέοναρντ είναι τυχερός που ο σύντροφός του, Μάσιμο, κατανοεί την κατάστασή του.

Αλλά παρόλο που η ζωή με το DID μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη μερικές φορές, στον Λέοναρντ αρέσει να βλέπει τη ζωή θετικά.

«Είναι η οικογένειά μου, οι καλύτεροί μου φίλοι, η ομάδα μου. Δεν θα μπορούσα καν να ζήσω χωρίς αυτούς», είπε στο SWNS. «Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιθυμίες και ενδιαφέροντα και μπορούμε να τα μοιραστούμε μεταξύ μας».

Πηγή: Talker