Νέες συμβάσεις για έργα ΑΠΕ από τον όμιλο Μυτιληναίος

O όμιλος ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου «Pampa Tigre» στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής.
Eurokinissi

Νέα έργα στον τομέα των ΑΠΕ αναλαμβάνει ο όμιλος Μυτιληναίος, ο οποίος καθιερώνεται πλέον ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας.

Ειδικότερα ο όμιλος ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου «Pampa Tigre» στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής. Πρόκειται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 118,4MWp της εταιρείας Mainstream Renewable Power. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η διασύνδεση με το δίκτυο αναμένεται τον Νοέμβριο του 2021. Πρόκειται για το πέμπτο φωτοβολταϊκό έργο του ομίλου στη Χιλή (168,7 MWp Atacama II, 10,4 MWp Eclipse, 3MWp RLA, 3MWp La Manga), γεγονός που αυξάνει τη διείσδυση του στη Λατινική Αμερική. Το έργο «Pampa Tigre» είναι μέρος ενός ευρύτατου project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mainstream στη Χιλή, που περιλαμβάνει 3 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 425 MW και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα με συνολική ισχύ 205 MW.

Επιπλέον, στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας, ο όμιλος Μυτιληναίος σύναψε νέα σύμβαση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS) με την Gresham House (Byers Brae Project) στη Σκωτία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα των παραπάνω, ο όμιλος ανακηρύχθηκε ανάδοχος και έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του έργου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. «Μελέτη, Έργα Πολιτικού Μηχανικού, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενός (1) Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ονομαστικής Ισχύος 14,99MW στη θέση Παλιάμπελα του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και (1) Υποσταθμού 20kV/150kV Υπαίθριου Τύπου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ.ευρώ και αναμένεται να έχει διάρκεια κατασκευής 14 μήνες από την ημερομηνία ανάθεσης. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του mega project της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στον περιοχή, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για περαιτέρω ανάπτυξη στις καθαρές μορφές ενέργειας.

Δημοφιλή