ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/10/2019 14:30 EEST | Updated 14/10/2019 14:31 EEST

Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Αιθιοπία και Κουβέιτ

Ενισχύεται η Αθήνα και εν γένει η Ελλάδα με τις νέες αεροπορικές συνδέσεις

ASSOCIATED PRESS

Η ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου, έρχεται πρωτίστως από την ανάπτυξη των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας και με την πολιτική κινήτρων που έχει αναπτύξει προς τις αεροπορικές εταιρείες, έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλές, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με δεκάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, έρχονται νέες αεροπορικές συνδέσεις να δώσουν ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και το εμπόριο. Συγκεκριμένα, από τις 27 Οκτωβρίου 2019, η Lauda Motion θα συνδέει όλο το χρόνο την Αθήνα με τη Βιέννη, προσφέροντας μια ακόμη επιλογή στους ταξιδιώτες.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η σύνδεση της Αθήνας με την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, με πτήσεις της Ethiopian Airlines που θα πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο, από τις 13 Δεκεμβρίου 2019. Ετσι, γίνεται πιο εύκολη η διασύνδεση της Αθήνας με τις υπόλοιπες χώρες της Νοτίου Αφρικής καθώς δεν θα χρειάζεται κάποιος να ταξιδέψει σε άλλη χώρα της Ευρώπης και μετά στην Αφρική, χάνοντας πολλές ώρες.

Κι ακόμη, η Cyprus Airways προσθέτει νέο δρομολόγιο από την Πάφο στην Αθήνα, από τις 21 Δεκεμβρίου 2019, πέραν της Λάρνακας. Εξάλλου, πολύ σημαντική είναι και η διασύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ, μέσω της Kuwait Airways, επίσης με πτήσεις όλο τον χρόνο από τον Μάρτιο του 2020. Κατά συνέπεια, αυξάνονται οι δυνατότητες συνδέσεων με περισσότερες περιοχές προς την Ασία.

Πέραν αυτών, η Volotea προσθέτει τέσσερα νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς Μασσαλία, Λιόν, Σπλιτ και Κάλιαρι, από τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2020, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως. Θα έχει 580.000 προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 11%.

Μάλιστα, από την έναρξη λειτουργίας της το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει σχεδόν 1 εκατομμύριο επιβάτες στην Αθήνα, έχοντας ήδη βάση στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τον Μάιο του 2018, με δύο Boeing 717.

Συνολικά, το 2020, η Volotea θα πετά από την Αθήνα προς 14 προορισμούς: Σαντορίνη, Μύκονο, Ηράκλειο, Ρόδο, Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Βερόνα, Κάλιαρι, Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Στρασβούργο, Λιόν και Μασσαλία).

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post