ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/01/2020 09:32 EET

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Τζιά

Θα ενταχθεί στην οικογένεια του Porto Kea Suites.

Porto Kea Suites

Η Κέα (Τζιά) αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, διαφορετικό από τα πολύβουα νησιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει μεταλλαχθεί από νησί του Σαββατοκύριακου, όντας κοντά στην Αττική, σε έναν τουριστικό προορισμό μακράς διάρκειας παραμονής, με πολλούς Έλληνες, Γάλλους αλλά και Ιταλούς επισκέπτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων είναι 7-10 μέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και 5 μέρες τους υπόλοιπους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ξένοι που επισκέπτονται το νησί, έχουν ταξιδεύσει στην Ελλάδα στο παρελθόν σε κάποιον από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και θέλουν τώρα, να ανακαλύψουν έναν πιο αυθεντικό ελληνικό προορισμό.  

Porto Kea Suites

 

Στη Τζιά, λοιπόν, η Elixos Hotels προχώρησε σε μια ακόμη επένδυση κι ετοιμάζεται να ανοίξει, φέτος τον Ιούνιο, νέο 5στερο ξενοδοχείο, το δεύτερο μετά το Porto Kea Suites, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, την Κορησσία. Τα δύο ξενοδοχεία απέχουν 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Το νέο κατάλυμα διαθέτει 24 σουίτες, εκ των οποίων οι 9 έχουν την δική τους πισίνα, ενώ η επικλινής τοποθέτησή του, επιτρέπει σε όλες τις σουίτες να έχουν αμφιθεατρική θέα στον πανέμορφο όρμο του Βουρκαριού.

Το Βουρκάρι σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς είναι το επίκεντρο της διασκέδασης με εστιατόρια, bar και τη γραφική μαρίνα με τα γιώτ και τα ιστιοπλοϊκά.

Όσον αφορά στο Porto Kea Suites, λειτουργεί από το Πάσχα μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Οι πελάτες κατά βάση από την ελληνική, αγγλική και γαλλική αγορά, ενώ αύξηση εμφανίζουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ και την Ιταλία. Η πληρότητα τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο πλησιάζει το 100%, ωστόσο τους υπόλοιπους μήνες είναι χαμηλότερη.