Νέο «σόου» από τον Τσελίκ: H Ελλάδα δεν πρέπει να έχει στρατό στο Καστελόριζο

Διαμαρτύρεται ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας και εμπλέκει τρίτες χώρες.
via Associated Press

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος προ ολίγων ημερών, στο ευρύτερο πλαίσιο της αποβατικής άσκησης EFES 2022 και των προκλητικών δηλώσεων του προέδρου Ερντογάν είχε κάνει ανάρτηση όπου έγραφε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την άσκηση, «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Όπως δήλωσε σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, η άσκηση «έκανε μεγάλη αίσθηση στον κόσμο», με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει ισχυρές δηλώσεις για τα νησιά. «Πάντα λέμε: Η Ελλάδα είναι ο γείτονάς μας, είμαστε ανοιχτοί στην επίλυση προβλημάτων στο τραπέζι. Μα η Ελλάδα εμπλέκει συνέχεια τρίτες χώρες». Επίσης, ισχυρίστηκε η Ελλάδα έχει στρατό σε νησιά κατά παράβαση συμφωνιών, περιλαμβανομένου του Καστελόριζου, ωστόσο κάθε φορά που η Τουρκία θέτει αυτό το ζήτημα η Ελλάδα «μιλάει για τουρκική επιθετικότητα και κάνει προπαγάνδα».

Σημειώνεται πως την Τρίτη έλαβε χώρα επίσης επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Δημοφιλή