Νέος Κόσμος: Γυναίκα με κορονοϊό κατέρρευσε σε φαρμακείο

Συγκλονίζει η εικόνα της ηλικιωμένης και η δραματική έκκληση του φαρμακοποιού
Facebook/Ilias Katsogiannis

Μια τρομακτική εμπειρία έζησε την Πέμπτη ένας φαρμακοποιός στον Νέο Κόσμο, όταν μια 73χρονη γυναίκα με κορονοϊό, μπήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο κατάστημά του, ασθμαίνοντας και ζητώντας ένα οξυγονόμετρο, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο φαρμακοποιός, Ηλίας Κατσογιάννης, η ηλικιωμένη ήταν συχνή επισκέπτρια και γνώριζαν για τα υποκείμενα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο πρέπει να είχε προσβληθεί νωρίτερα από τον κορονοϊό και εμφάνισε συμπτώματα δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του φαρμακοποιού στο facebook:

«Αυτή είναι η κατάσταση πλέον παντού . Για να είμαστε ξεκάθαροι πλέον με οσα λέμε και πιστεύουμε . Η εικόνα αυτή είναι από το φαρμακειο μου στην Αθήνα κοντά στο κέντρο . Όχι σε κάποιο χωριό απομακρυσμένο χωρίς πφυ.
Η γυναίκα αυτή είναι μόνη της . Έχει ένα γιο που είναι μακρυά και ασθενεί.

Ήρθε στο φαρμακειο μου το πρωί ημιλιπόθυμη για να πάρει οξυμετρο καθώς πριν μερικές μέρες βγήκε θετική σε έλεγχο για COVID. Σχεδόν λιποθύμησε και ίσα ίσα πρόλαβα να την μαζέψω για να μην χτυπήσει. Είναι 73 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα και πριν λίγες μέρες έκανε το μονοδοσικο εμβόλιο κατά πως φαίνεται λίγο αργά πλέον.

Δεν έχει κανένα να την φροντίσει και έτσι μετά από συνεννόηση με τον γιο της από τηλεφώνου καλέσαμε ΕΚΑΒ στις 11 περίπου το πρωί. Ο κορεσμός της παίζει από το 91 ως το 94 και οι σφίξεις της σε ύπτια θέση είναι από 83-90.
Έχω μια φορητή φιάλη οξυγόνου έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί αν και είναι πολύ μικρή και δεν θα κάνει πολλά πράγματα .

Η ώρα είναι 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι έχω καλέσει το 166 δεκάδες φορές δεν έχει έρθει κανείς να την παραλάβει διότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και δεν επαρκούν τα πληρώματα και τα οχήματα. Κάντε όση πολιτική σπέκουλα θέλετε για το ΕΣΥ, το ΕΓΩ του καθενός και το ΕΜΕΙΣ της κοινωνίας μας. Ενταχθείτε σε οποία ιδεολογία γουστάρετε. Η πραγματικότητα είναι μια και τα προβλήματα τα της δεν λύνονται με ευχουλες και φαντασιώσεις.

Το σύστημα υγείας κατάρρεει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο. Εμβολιαστείτε όχι γιατί είναι υποχρεωτικό ούτε επειδή είναι θαυματουργό και τα γιανει όλα .

Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μονος τρόπος που έχουμε αυτή την στιγμή για να προστατεύουμε σε οποίο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Εμβολιαστείτε όχι για να ξεμπερδεύουμε με μια δόση αλλά με εκτίμηση ρίσκου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμβολιαστείτε όχι γιατί συμπαθείτε ή αντιπαθείτε την κυβέρνηση. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις κυνηγάνε την ουρά τους ψάχνωντας τρόπους να αντιμετωπίσουν την δύναμη της φύσης και την ξεροκεφαλιά των ανθρώπων. Εσείς προστατεύεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο στην πρωτεύουσα της χώρας. Κι όμως .

Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι περνάνε οι συναδερφοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία αυτές τις μέρες . Τους σέβομαι λίγο παραπάνω μετά από όσα βίωσα σήμερα. Και πιστέψτε με. Τους σεβόμουν ήδη παρά πολύ ! Καλά ξεμπερδέματα ! Και ξανασκεφτείτε το Πριν είναι αργά».

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Popular in the Community