Νέος Τζέιμς Μποντ εν όψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου: On His Majesty’s Secret Service

Η ιστορία διαδραματίζεται δύο ημέρες πριν από την επίσημη τελετή στέψης στις 6 Μαΐου.
Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «No Time To Die», Λονδίνο, 28 Σεπτεμβρίου 2021. (AP Photo/Matt Dunham, File)
Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «No Time To Die», Λονδίνο, 28 Σεπτεμβρίου 2021. (AP Photo/Matt Dunham, File)
via Associated Press

Οι εκδόσεις Ian Fleming ανέθεσαν στον Τσάρλι Χίγκσον, συγγραφέα της σειράς βιβλίων Young Bond, που αφηγείται τις νεανικές περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, την εποχή που σπούδαζε στο Eton College -πριν γίνει πράκτορας της MI5-, να γράψει μια νέα ιστορία με τον διασημότερο κατάσκοπο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εν όψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Η νέα ιστορία του 007 φέρνει τον Μποντ στη σημερινή εποχή. Είναι 4 Μαΐου, δύο μέρες πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’. Ο Μποντ αναλαμβάνει την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την απόπειρα αναταραχής της επίσημης τελετής, πίσω από την οποία είναι ένας πλούσιος, εκκεντρικός τύπος ο οποίος αυτοαποκαλείται Άθελσταν του Γουέσεξ, που θέλει «να δώσει ένα μάθημα στο Ηνωμένο Βασίλειο». Ο Μποντ καλείται να ματαιώσει το σχέδιο του και να διαλύσει την ομάδα των μισθοφόρων του.

Το «On His Majesty’s Secret Service» θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου, πριν από τη στέψη, και 60 χρόνια από τη δημοσίευση του 10ου μυθιστορήματος του Ίαν Φλέμινγκ «On Her Majesty’s Secret Service», το 1963.

«Όταν οι Εκδόσεις Ian Fleming μου πρότειναν να γράψω μια ιστορία για τον ενήλικο Μποντ, πριν από ένα μήνα και κάτι, ενθουσιάστηκα -μέχρι που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να είναι έτοιμη τον Μάιο για τη στέψη», είπε ο Χίγκσον, προσθέτοντας ότι «είναι ευρέως γνωστό ότι ο Φλέμινγκ έγραφε γρήγορα και ότι είναι «συναρπαστικό για μένα που επιτέλους μπαίνω στον κόσμο του ενήλικου Μποντ».

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα