Παρουσιάστηκε το έμβλημα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

«Το έμβλημα μιλά για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».
Το επίσημο έμβλημα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου που σχεδιάστηκε από τον Τζόνι Άιβι, παρουσιάστηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Το επίσημο έμβλημα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου που σχεδιάστηκε από τον Τζόνι Άιβι, παρουσιάστηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Buckingham Palace via VIA REUTERS

Το επίσημο έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί για τους εορτασμούς της στέψης του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου τον Μάιο παρουσιάστηκε την Παρασκευή, με το σχέδιο να δίνει ένα νεύμα στην πολυετή περιβαλλοντική εκστρατεία του μονάρχη.

Περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο - το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας, και αποτελεί φόρος τιμής στην αγάπη του Καρόλου για τη φύση, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σχεδιάστηκε επίσης για να χρησιμοποιεί το κόκκινο, το λευκό και το μπλε χρώμα της σημαίας της Ένωσης.

«Το σχέδιο εμπνεύστηκε από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», είπε ο σχεδιαστής Τζίνι Άιβι. «Το έμβλημα μιλά για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς 15 βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, με το θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο, αλλά η επίσημη στέψη του θα γίνει στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται από περίπου 1.000 χρόνια. χρόνια.

Παράλληλα με την τελετή, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακές πομπές, μια μουσική συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στους δρόμους, επιδείξεις φωτισμού και εθελοντική εργασία στην κοινότητα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα