Πρόσωπο ασθενούς άρπαξε φωτιά κατά τη διάρκεια εγχείρησης σε νοσοκομείο

Νοσοκόμα που ήταν μπροστά στο συμβάν έχει διαγνωστεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες και βιώνει κρίσεις πανικού τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Bloomberg Creative via Getty Images

Μια πρώην νοσοκόμα μήνυσε το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν στην Αυστραλία γιατί είδε το πρόσωπο ενός ασθενούς να παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η Marilyn Espinola εργαζόταν στο νοσοκομείο Sunshine στο St Albans, βορειοδυτικά της Μελβούρνης, όταν η εγχείρηση για την αφαίρεση ενός τμήματος μίας αρτηρίας ενός ασθενούς πήγε στραβά.

Η φωτιά στο πρόσωπο του ασθενή ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης αμφοτερόπλευρης κροταφικής αρτηριακής βιοψίας τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με news.com.au.

Ο ασθενής έπαθε εγκαύματα σε «διάφορα μέρη του σώματός του», σύμφωνα με μια έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τη συμβουλευτική υπηρεσία αποζημίωσης τραυματισμών WorkSafe, αναφέρει το SKY.

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, η Espinola είπε ότι έχει διαγνωστεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες και βιώνει κρίσεις πανικού τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της.

«Μόλις άκουσα «φωτιά, φωτιά»... Δεν μπορούσα να δω κανένα, αλλά στη συνέχεια είδα το πρόσωπο του ασθενούς και είδα τη φωτιά», είπε η κ. Espinola.

Η νοσοκόμα αναφέρει ότι είδε τον ασθενή να «ουρλιάζει» από τον πόνο και το ιατρικό προσωπικό να προσπαθεί μανιωδώς να σβήσει τις φλόγες.

Είπε ότι νόμιζε ότι όλοι θα «εκραγούν και θα πεθάνουν».

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, η Espinola έπεσε και τραυμάτισε τον αστράγαλό της, κάτι που αργότερα είπε ότι δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη από τον εργοδότη της.

Οι δικηγόροι που εργάζονται για λογαριασμό της ζητούν αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος.

Η Western Health - η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο Sunshine - δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει καθώς πρόκειται για «εμπιστευτικό θέμα και αντικείμενο νομικών διαδικασιών».

Δημοφιλή