Ντοκιμαντέρ για τον αιρετικό Τσαρλς Μπουκόφσκι κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «You Never Had It - An Evening with Bukowski».
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι στο «Apostrophes», την περίφημη τηλεοπτική εκπομπή του Μπερνάρ Πιβό, από την οποία πέρασαν τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. 21 Σεπτεμβρίου 1978, Παρίσι.
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι στο «Apostrophes», την περίφημη τηλεοπτική εκπομπή του Μπερνάρ Πιβό, από την οποία πέρασαν τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. 21 Σεπτεμβρίου 1978, Παρίσι.
Ulf Andersen via Getty Images

Το νέο ντοκιμαντέρ «You Never Had It - An Evening with Bukowski» για τον επιδραστικό και κατά πολλούς, αιρετικό, Αμερικανό συγγραφέα και ποιητή, Τσαρλς Μπουκόφσκι (1920 - 1994), θα κάνει πρεμιέρα με διαδικτυακές προβολές στις 7 Αυγούστου.

Κορμός του ντοκιμαντέρ είναι τα πλάνα αρχείου της Ιταλίδας παραγωγού και δημοσιογράφου Σίλβια Μπίτσιο, η οποία πήρε συνέντευξη από τον Μπουκόφσκι στο σπίτι του, μια βραδιά του Ιανουαρίου του 1981.

Μεταξύ αυτών που συνάντησαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τους Μπουκόφσκι και Μπίτσιο, καθώς καπνίζουν, πίνουν κρασί και μιλούν για το σεξ, τη λογοτεχνία, την παιδική ηλικία και τη φύση του ανθρώπου, είναι και η μελλοντική σύζυγος του συγγραφέα, Λίντα Λι Μπέιλ.

Καταγεγραμμένα σε βιντεοταινίες που επί σειρά ετών θεωρούνταν χαμένες, τα πλάνα ξαναβρέθηκαν από την Μπίτσιο στο γκαράζ του σπιτιού της, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Μπουκόφσκι.

Εκτός από το αρχειακό υλικό, το «You Never Had It» περιλαμβάνει νέο οπτικό υλικό από γυρίσματα σε Super 8 στο κέντρο του Λος Άντζελες, στα οποία ακούγεται η φωνή του Μπουκόφσκι να διαβάζει ποιήματα του, καθώς και συνεντεύξεις που έδωσε πρόσφατα η Μπίτσιο, όπου μιλάει για τη γνωριμία της με τον ποιητή.

Πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του ντοκιμαντέρ ήταν, σύμφωνα με το Rolling Stone, είναι ο τελευταίος στίχος του ποιήματος του Μπουκόφσκι «Those Sons of Bitches» από την ποιητική συλλογή του 1972 «Mockingbird Wish Me Luck».

Το ντοκιμαντέρ έχει επιλεγεί για επίσημη συμμετοχή στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και θα κάνει πρεμιέρα με διαδικτυακές προβολές από το New Plaza Cinema της Νέας Υόρκης και το Laemmle Theatres του Λος Άντζελες.

Δημοφιλή