ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2018 20:16 EET | Updated 07/11/2018 20:17 EET

Ντράγκι προς Ιταλία: Απαιτείται αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία

Ο Ντράγκι προειδοποίησε τον Τρία πως ο συνδυασμός υψηλού χρέους και αδύναμης ανάπτυξης στην Ιταλία απαιτεί «επίπεδα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που να υπερβαίνουν τα όσα ορίζονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκανε αυστηρές συστάσεις στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, σε κεκλεισμένη των θυρών συνάντηση, που είχαν οι δύο άνδρες. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους, ο Ντράγκι, πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, προειδοποίησε τον Τρία πως ο συνδυασμός υψηλού χρέους και αδύναμης ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, απαιτεί «επίπεδα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που να υπερβαίνουν τα όσα ορίζονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τον Οκτώβριο ο Ντράγκι προειδοποίησε τη Ρώμη πως το ξεπούλημα των ιταλικών κρατικών ομολόγων θα μπορούσε να πλήξει τις ιταλικές τράπεζες, των οποίων η έκθεση σε κρατικά ομόλογα ανέρχεται στα 375 δισ. ευρώ.

 Αν και φαίνεται ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει το ζήτημα των οικονομικών της και του προϋπολογισμού της στα άκρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα το κάνει τελικά, όπως δεν θα το κάνουν και οι Βρυξέλλες, με τη λύση στη διαφωνία τους να βρεθεί κάπου στη μέση.

Sponsored Post