ΤΟ BLOG
22/05/2018 12:20 EEST | Updated 22/05/2018 12:20 EEST

Ο «Αυριάνισμος» σήμερα

SOOC

Για την άθλια επίθεση στον δήμαρχο Θες/νίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω, γράφτηκαν άλλωστε τόνοι από αράδες που καταδίκαζαν το αυτονόητο και οι αρχές κινήθηκαν άμεσα προς τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πρωτεργατών αποδεικνύοντας, τουλάχιστον, ότι η χώρα εξακολουθεί να διατηρεί κάποια στοιχειώδη αντανακλαστικά που δικαιολογούν ένα κράτος δικαίου και δεν έχει πισωγυρίσει σε εποχές που ο κάθε Κοτζαμάνης άνοιγε ανενόχλητος κεφάλια στη μέση του δρόμου.

Από κει και πέρα ωστόσο το περιστατικό δεν προκάλεσε μόνο την αντίδραση των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων, αλλά κατέδειξε για μια ακόμα φορά το απόστημα του «Αυριανισμού» που έχει ριζώσει σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και εκφράζεται, αδράζοντας αντίστοιχες αφορμές, είτε μεμονωμένα ,είτε πιο συντεταγμένα. «Να κάνει τατουάζ τον Κεμάλ στον απαυτό του», γνωμάτευσε ο πολύς Φαήλος, ενώ το λούμπεν Μακελειό βρήκε για μια ακόμα φορά ευκαιρία να ξεσπαθώσει με το γνωστό ύφος του για τον «προστάτη των π@#%τηδων»...

Αν δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας ας το παραδεχτούμε, δεν πρόκειται για αρρωστημένες αντιδράσεις μιας δράκας γραφικών. Η άθλια, αήθης και φασιστική επίθεση στον εκλεγμένο δήμαρχο Θες/νίκης αποτελεί την αντανάκλαση αντίστοιχων δηλώσεων και πρωτοσέλιδων. Αποτυπώνεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις που κατατάσσουν τους Έλληνες στην τελευταία θέση των ευρωπαικών χωρών αναφορικά με τις πεποιθήσεις τους για τους Εβραίους, τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και τις πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας που διακατέχουν τα γνωστά ψεκασμένα και ασυγκρότητα μυαλά.

Πρόσφατα είχα διαβάσει από έναν διαδικτυακό φίλο μια πολύ εύστοχη προσέγγιση για την επίδραση του «Αυριανισμού». «Η χυδαιότητα του Αυριανισμού, συνίστατο κυρίως σε μια πρωτόγνωρη ηθική στάση, η οποία είναι ίσως ο κύριος λόγος αυτού που έχουμε καταντήσει σήμερα: Απενοχοποίησε την αμορφωσιά. Μέχρι τότε, οι αγράμματοι και αμόρφωτοι είχαν συναίσθηση της έλλειψης αυτής και ντρέπονταν και μαζεύονταν», ανέφερε.

Αυτός λοιπόν μεταλλαγμένος Αυριανισμός, με την είσοδο στην ελεύθερη αγορά και το άνοιγμα των μίντια ζει και βασιλεύει. Ακόμα πιο ανηλεής, τραμπούκικος, αμόρφωτος, θρασύδειλος και χυδαίος όπως ακριβώς εκείνοι που επιτέθηκαν στον κύριο Μπουτάρη. Όπως ο πα-τέρας που κρατάει, κλωτσώντας, αγκαλιά την κόρη του. Ο «Αυριανισμός» είναι το άλλο πρόσωπο της βίας και γίνεται σιωπηλά αποδεκτός από πολίτες, εισαγγελείς και ένα κράτος που θεσμικά παραπαίει καθημερινά. Περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο…