Ο Αλ Ντι Μέολα υπέστη καρδιακή προσβολή επί σκηνής στη Ρουμανία

Ευτυχώς, επί του παρόντος η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού κιθαρίστα της τζαζ είναι σταθερή και νοσηλεύεται στο Βουκουρέστι.
Ο Αμερικανός κιθαρίστας Αλ Ντι Mέολα σφίγγει το στήθος του λίγο πριν εγκαταλείψει την σκηνή στο συναυλιακό χώρο Arenele Romane κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.
Ο Αμερικανός κιθαρίστας Αλ Ντι Mέολα σφίγγει το στήθος του λίγο πριν εγκαταλείψει την σκηνή στο συναυλιακό χώρο Arenele Romane κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.
via Associated Press

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός κιθαρίστας Αλ Ντι Μέολα υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια συναυλίας του στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Ευτυχώς, επί του παρόντος η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού κιθαρίστα της τζαζ fusion είναι και νοσηλεύεται στο Βουκουρέστι όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου την Πέμπτη.

Ο 69χρονος Ντι Μέολα άρχισε την συναυλία του στο Arenele Romane του Βουκουρεστίου στις 9 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ντράγκος Κριστέσκου, ένας φωτογράφος που παρακολούθησε τη συναυλία, δήλωσε στο Associated Press ότι είδε τον Ντι Μέολα να σφίγγει το στήθος του κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ότι ο κιθαρίστας δυσκολευόταν να κατέβει από τη σκηνή. Τα άλλα δύο μέλη του τρίο του Ντι Μέολα συνέχισαν να παίζουν για αρκετά λεπτά μέχρι που πληροφορήθηκαν ότι η συναυλία θα διακοπεί.

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Bagdasar-Arseni ανέφερε ότι ο Ντι Μέολα εισήχθη σε καρδιολογικό θάλαμο όπου νοσηλεύεται για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (STEMI).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο υγειονομικής περίθαλψης Cleveland Clinic, ένα STEMI επηρεάζει κυρίως τις κατώτερες κοιλότητες της καρδιάς και ”τείνει (να) είναι πιο σοβαρό και επικίνδυνο σε σύγκριση με άλλους τύπους καρδιακής προσβολής”.

Η καριέρα του Ντι Μέολα που ξεκίνησε το 1974 με το συγκρότημα “Return To Forever”του έχει αποφέρει ευρεία κριτική αναγνώριση και πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Grammy. Ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του, είναι το “Mediterranean Sundance”, το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ “Elegant Gypsy” του 1977. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ντι Μέολα, έχει πουλήσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Δημοφιλή