Ο David Lynch εξηγεί τα «κολακευτικά» σχόλιά του προς τον Trump: Παρερμηνεύτηκαν

«Προκαλείς πόνο και διχασμό. Δεν είναι αργά να αλλάξεις "πλεύση”», έγραψε ο Lynch στο Facebook, σε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο.
Franco Origlia via Getty Images

Ο David Lynch εξήγησε τα «κολακευτικά σχόλια» που έκανε πρόσφατα προς τον πρόεδρο Trump, λέγοντας ότι «παρερμηνεύτηκαν».

Ο διάσημος σκηνοθέτης από τη Montana δήλωσε ότι ο Trump «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους προέδρους όλων των εποχών, λόγω του μοναδικού τρόπου με τον οποίο κατάφερε να διαταράξει το σύστημα».

Από την πλευρά του, ο Trump τουίταρε αποσπάσματα των όσων είπε ο Lynch, μαζί με έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε κείμενο του συντηρητικόυ ιστότοπου Breibart και περιέχει τα λόγια του σκηνοθέτη. Επιπλέον, ο Trump διάβασε τα λόγια του Lynch προς αυτόν κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ομιλίας στη Νότια Καρολίνα, προσθέτωντας ότι: «Αυτός είναι ο David Lynch. Απολαύστε τον, γιατί η καριέρα του στο Hollywood τελείωσε και επίσημα».

Την Τρίτη, ο Lynch δημοσίευσε στο Facebook ένα κείμενο για να εξηγήσει τα σχόλιά του, προς τον Trump.

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

«Είδα ότι κοινοποιήσατε στο Twitter, το άρθρο του Breitbart με τίτλο: ”Σκηνοθέτης David Lynch: Ο Trump θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους προέδρους”. Εύχομαι να μπορούσαμε να καθίσουμε οι δυο μας, να κουβεντιάσουμε. Η φράση μου που έκανε το γύρω του διαδικτύου, παρερμηνεύθηκε και θα χρειαζόταν κάποια εξήγηση», έγραψε. «Δυστυχώς, αν συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε στην ιστορία ως ένας μεγάλος πρόεδρος. Αυτό θα ήταν πολύ λυπηρό όπως για εσάς - και για τη χώρα. Προκαλείτε πόνο και διχασμό».

Και συνέχισε παρακαλώντας τον Trump να «αλλάξει πλεύση».

«Δεν είναι αργά να αλλάξετε πλεύση. Στοχεύστε σε ένα λαμπρό μέλλον για όλους. Μπορείτε να ενώσετε τη χώρα. Η ψυχή σας θα γαληνέψει. Κανείς δεν χάνει κάτω από μια εμπνευσμένη και αγαπημένη ηγεσία, όλοι κερδίζουν. Είναι κάτι που ελπίζω να σκεφτείτε και να το βάλετε στην καρδιά σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπεριφέρεστε σε όλους τους ανθρώπους όπως θα θέλατε και εκείνοι να σας συμπεριφέρονται».

Στη συνέντευξή ο Lynch δήλωσε ότι ψήφισε υπέρ του Bernie Sanders στις προκριματικές εκλογές των δημοκρατικών του 2016 και ότι δεν είναι σίγουρος για τον ποιον ψήφισε στις προεδρικές εκλογές, αλλά πιστεύει ότι τελικά η επιλογή του ήταν ο φιλελεύθερος Gary Johnson.