ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2018 09:12 EEST | Updated 19/06/2018 09:18 EEST

Ο Εμανουέλ Μακρόν ενοχλήθηκε με έναν νεαρό επειδή τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα και γι'αυτό αποφάσισε να τον βάλει στη θέση του

Θεωρείτε πως ήταν υπερβολική η στάση του;

Charles Platiau / Reuters

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 18ης Ιουνίου, μέρα κατά την οποία το 1940 κατά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ η χώρα βρισκόταν υπό την κατοχή των Γερμανών, ο επικεφαλής των γαλλικών δυνάμεων, Charles De Gaulle, απηύθυνε έκκληση προς το λαό να αντισταθεί και να μην συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς.

Ο ίδιος όμως ήρθε σε μια αμήχανη στιγμή λίγο αργότερα όταν ένας νεαρός από τους παρευρισκόμενους τον χαιρέτησε αποκαλώντας τον χαϊδευτικά «Manu».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο πρόεδρος Μακρόν μάλλον δεν πήρε καλά το θάρρος του νεαρού και έτσι αποφάσισε ευγενικά να τον νουθετήσει.

«Όχι, όχι, όχι, αυτό δεν γίνεται εδώ, όχι, όχι», φαίνεται πως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στον μικρό που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις.

«Βρίσκεσαι σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως αρμόζει στις περιστάσεις. Γενικά μπορεί να συμπεριφέρεσαι σαν χαζός, σήμερα όμως η μέρα επιβάλλει να με αποκαλείς “Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας” ή “Κύριε”. Εντάξει;», είπε με έντονο ύφος.

Ο νεαρός εμφανώς αμήχανος ζήτησε συγνώμη από το γάλλο πρόεδρο.

Ωστόσο, εκείνος συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στις κάμερες, ενώ συνέχισε να χαιρετά τους υπόλοιπους νέους που βρέθηκαν εκεί.

(Με πληροφορίες από dw.com)