«Ο Επστάιν με βίαζε όταν ήμουν 14»: Η πρώτη μήνυση εναντίον των κληρονόμων του

«Ήμουν τρομοκρατημένη, του έλεγα να σταματήσει, τον παρακαλούσα να σταματήσει, όμως, δεν το έκανε».
Twitter

Η Τζένιφερ Αραόζ ήταν μόλις 14 ετών όταν ο Τζέφρι Επσταϊν τη βίασε. Και δεν ήταν μονάχα μία φορά. Σήμερα -μία περίπου εβδομάδα μετά τον θάνατο του πρώην χρηματιστή μέσα στο κελί του- αφηγείται την τραυματική εμπειρία της σε άρθρο της στους New York Times.

Όπως η ίδια εξομολογείται, όταν εκείνη ήταν ακόμα έφηβη, το φθινόπωρο του 2001, την πλησίασε μια νεαρή γυναίκα έξω από το γυμνάσιό της, στη Νέα Υόρκη. Η γυναίκα έδειχνε πολύ φιλική, αλλά και γεμάτη απορίες. Δεν σταμάτησε να απευθύνει στην Αραόζ προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένειά της, την ανατροφή της, την οικονομική της κατάσταση.

Λίγο αργότερα άρχισε να της διηγείται για έναν άνδρα που γνώριζε, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός αλλά και πολύ πλούσιος και ζούσε σε μικρή απόσταση από το γυμνάσιο. Ονομαζόταν, την πληροφόρησε η γυναίκα, Τζέφρι Επσταϊν.

Τις λίγες πρώτες φορές που η Αραόζ επισκέφθηκε την έπαυλη του Επσταϊν στο Μανχάταν, το μόνο που έκαναν ήταν να κουβεντιάζουν, ενώ πάντα τη συνόδευε η νεαρή. Τα πράγματα όμως άλλαξαν γρήγορα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Αραόζ καταγγέλλει πως ο Επσταϊν άρχισε να ασελγεί εις βάρος της χωρίς εκείνη να μπορεί να ξεφύγει.

«Τότε ήμουν 14. Τι στο διάβολο ξέρεις όταν είσαι τόσο νέος», αναρωτήθηκε, μιλώντας στους New York Times.

H γυναίκα που γνώρισε στην αρχή της υποσχόταν πως εκείνος θα μπορούσε να βοηθήσει τη μικρή στην καριέρα της. Στο σπίτι του άνδρα, όπως λέει υπήρχαν πολλά περίεργα σεξουαλικά αντικείμενα, μεταξύ αυτών «ένα ομοίωμα στήθους με τον οποίο έπαιζε ενώ έκανε μπάνιο, ήταν πολύ αλλόκοτο».

Κάποια στιγμή την απείλησε πως έπρεπε να κάνει μαζί του σεξ. «Ήμουν τρομοκρατημένη, του έλεγα να σταματήσει, τον παρακαλούσα να σταματήσει, όμως, δεν το έκανε», περιγράφει η γυναίκα.

Συχνά εξαναγκαζόταν να γδύνεται και να μένει μόνο με το εσώρουχο, στη συνέχεια υποχρεωνόταν να κάνει μασάζ στον Επσταϊν – πρακτική που πάντα κατέληγε στην αυτοϊκανοποίησή του. Τότε της έδινε 300 δολάρια και την άφηνε να φύγει. Το φθινόπωρο του 2002, ο βαθύπλουτος χρηματιστής την εξανάγκασε να κάνει περισσότερα, λέγοντάς της να αφαιρέσει και το εσώρουχό της. «Με βίασε χρησιμοποιώντας βία. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε», δήλωσε η Αραόζ.

Τώρα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον των κληρονόμων και των πιθανών συνεργών του, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες πως τους δεσμοφύλακες, που είχαν αναλάβει την επιτήρησή του στο κελί, τους πήρε ο ύπνος.

Η Τζένιφερ Αραόζ απαιτεί να της καταβληθεί αποζημίωση από τους κληρονόμους του χρηματιστή, με προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπως και σε βάρος της φερόμενης ως συνεργού του Γκισλέιν Μάξγουελ κι άλλων τριών γυναικών, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί.

Πηγή: New York Times

Δημοφιλή