ΔΙΕΘΝΕΣ
14/08/2019 07:11 EEST

Τα ιδιωτικά «νησιά των οργίων» του Τζέφρι Έπσταϊν

Επιχείρηση του FBI στο ένα από αυτά.

ASSOCIATED PRESS

Δύο γειτονικά ιδιωτικά νησιά κατείχε ο αυτόχειρας χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίες είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, το 1998 είχε αγοράσει το Little St. James, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, για 7,95 δισ. δολάρια. Το νησί, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, έχει χαρακτηριστεί «Νησί των Παιδόφιλων» και «Νησί των Οργίων».

 

ASSOCIATED PRESS
 

Στις 12 Αυγούστου, μερικές ημέρες αφού βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο Μανχάταν, το FBI πραγματοποίησε επιδρομή στο Little St. James για να ψάξει στοιχεία για την υπόθεσή του.

 

Marco Bello / Reuters

 

Δίπλα στο νησί βρίσκεται το δεύτερο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν, το Great St. James, που το είχε αγοράσει το 2016 για 18 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το New York Μagazine, ο Έπσταϊν σχεδίαζε να χτίσει ένα κτιριακό συγκρότημα στο νησί, μα βγήκε εντολή τερματισμού εργασιών τον Δεκέμβριο για περιβαλλοντικούς λόγους (αν και, σύμφωνα με τη New York Post, η εντολή αγνοήθηκε και οι εργασίες συνεχίστηκαν).

 

ASSOCIATED PRESS

 

Σύμφωνα με το Vanity Fair, που επικαλέστηκε ντόπιους, ο Έπσταϊν έφερνε ανήλικες στο Little St. James μέχρι και πέρυσι. Στο νησί υπάρχουν πέντε κτίρια: Μια βίλα, μια βιβλιοθήκη, ένα σινεμά, ένα κτίριο για λουτρά και καμπάνες. Επίσης, υπάρχει και ένα περίεργο κτίσμα που παραπέμπει σε ναό, και έχει περίεργα χαρακτηριστικά- όπως πχ μια πόρτα που φαίνεται σχεδιασμένη για να κρατάει ανθρώπους μέσα. Θεωρείται πως το νησί ήταν η κύρια κατοικία του χρηματιστή.

 

Marco Bello / Reuters

 

Όσον αφορά στο Great St. James, η Virgin Islands Daily News ανέφερε πως το κτιριακό του συγκρότημα προοριζόταν να περιλαμβάνει ένα αμφιθέατρο και ένα «υποβρύχιο γραφείο».

Marco Bello / Reuters
Marco Bello / Reuters
Marco Bello / Reuters
Marco Bello / Reuters