Ο κυβερνήτης του Star Trek, «Κάπτεν Κερκ», θα ταξιδέψει στο διάστημα

Σε ηλικία 90 ετών.
Bob Galbraith via AP

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek, θα συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή στο διάστημα της Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, η εταιρεία.

«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ, σε ένα δελτίο τύπου της Blue Origin.

«Τι θαύμα», συμπλήρωσε ο Καναδός ηθοποιός, ο οποίος θα γίνει, σε ηλικία 90 ετών, ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Blue Origin ανέφερε επίσης ότι μια εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, θα συμμετάσχει στην αποστολή.

Τον Σάτνερ και την Πάουερς θα συνοδεύσουν, στον πύραυλο New Shepard, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της Nasa και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ευκρίνειας με τη βοήθεια δορυφόρων και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος.

Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το δυτικό Τέξας, στις 13.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας).

Δημοφιλή