Ο Νίκος Βαφειάδης αναλαμβάνει τα χρέη της Αλεξίας Εβερτ στον δήμο Αθηναίων

Πώς φτάσαμε στην παραίτησή της.
Νικόλας Βαφειάδης
Νικόλας Βαφειάδης
Facebook

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην θέση της Αλεξίας Εβερτ ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης, στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου. Επίσης, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα προγράμματα ΤΕΒΑ , «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας, ΕΣΠΑ για διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και για τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους.

Πώς φτάσαμε στην παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ

Αφορμή για για ζητήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, την παραίτηση της κόρης του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν ένα σχόλιό της σε ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας», που συνοδευόταν από την φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Η Αλεξία Εβερτ έγραψε: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Ετσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι». Ακολούθησαν διαμαρτυρίες κι ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε την παραίτησή της, ενώ η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Η απάντηση της Αλεξίας Εβερτ

Σε δήλωσή της εν συνεχεία στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Εβερτ ανέφερε πώς δεν αφορούσε το ΚΚΕ το σχόλιο για τις κατσαρίδες που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η κ. Έβερτ είπε ότι το σχόλιό της αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ′ επέκταση τους συνανθρώπους τους, τονίζοντας πως έχει χάσει δύο πολύ κοντινούς της ανθρώπους από τον κορονοϊό.

Δημοφιλή