ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/11/2020 18:19 EET

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.: 92 προσαγωγές, ισχυρές δυνάμεις στα Εξάρχεια

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Eurokinissi

Σε συνολικά 92 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων στα Εξάρχεια και από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου συγκεντρώνονται εξωτερικά του μεγάρου αλληλέγγυοι. Από τις 92 προσαγωγές, οι 68 έγιναν από το ιστορικό κτίριο της Πατησίων και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις. Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα επιτηρούν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να μην εισέλθουν εκ νέου άτομα στο εσωτερικό του.

Eurokinissi

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας την  ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, με στόχο να εφαρμοστεί η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους καλέσματα για συγκεντρώσεις από πολλούς και διαφορετικούς φορείς, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο ετοιμότητας. Αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε κλοιό θα βρίσκονται τα Εξάρχεια και η αμερικάνικη πρεσβεία. Στην περιοχή γύρω από την οδό Πατησίων υπάρχει ήδη αυξημένη αστυνομική παρουσία, κυρίως από άντρες των ΜΑΤ και της ομάδας Δράση. Σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. 

 

Eurokinissi

Οι εντολές προς τους αστυνομικούς για την ημέρα του Πολυτεχνείου είναι να μην επιτραπούν συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ πιθανότατα μία ημέρα πριν, στις 16 Νοεμβρίου, θα εκδοθεί διαταγή από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής που θα απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Στις 17 Νοέμβρη στα μέτρα θα συμπεριληφθεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όπως και drones, που θα δίνουν εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα της Αστυνομίας και στους αξιωματικούς που συντονίζουν τα μέτρα. Στα Εξάρχεια θα μεταφερθούν και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ., για την περίπτωση που ξεσπάσουν γενικευμένα επεισόδια. 

Σημειώνεται ότι η ημέρα του Πολυτεχνείου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων.