ΔΙΕΘΝΕΣ
15/09/2021 10:45 EEST | Updated 15/09/2021 10:46 EEST

Ο Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει ότι «η Αμερική θα τελειώσει μέσα σε 3 χρόνια»

Και την ίδια ώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος - σε τρία χρόνια.

Octavio Jones via Reuters

Ο παραλογισμός του Ντόναλντ Τραμπ καλά κρατεί. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος προβλέπει ότι «οι ΗΠΑ θα τελειώσουν σε τρία χρόνια» και την ίδια ώρα αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι υποψήφιος το 2024 - σε τρία χρόνια από τώρα.

Ο Τραμπ προέβη στους αντιφατικούς και εν πολλοίς οξύμωρους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό δίκτυο Newsmax την Τρίτη. Βέβαια, δεν παρέλειψε να επαναλάβει για πολλοστή φορά τον ανυπόστατο ισχυρισμό του ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 νοθεύτηκαν.

Αφού ο Τραμπ είπε ότι «η χώρα μας έχει πέσει πραγματικά σε κατηφόρα τους τελευταίους οκτώ μήνες, όπως κανείς δεν είχε ξαναδεί», είπε, χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, ότι η χώρα θα τελειώσει.

 

Ο οικοδεσπότης της εκομπής, Σον Σπάισερ, προσπάθησε να τερματίσει τη συνέντευξη, πιθανώς επειδή το Newsmax αντιμετωπίζει αγωγή ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Dominion Voting Systems, με την κατηγορία ότι σκόπιμα είπε ψέματα περί εκτεταμένης απάτης στις προεδρικές εκλογές του 2020 και δυσφήμησε την εταιρεία συστημάτων ψηφοφορίας.

Ωστόσο, ο Σπάισερ είχε μια τελευταία ερώτηση. Μιας και ο Τραμπ είπε ότι έχει λάβει μια απόφαση για τις εκλογές του 2024 και ότι οι οπαδοί του θα είναι ευχαριστημένοι με αυτήν, ρώτησε τον πρώην πρόεδρο πότε θα μπορούσε να ανακοινώσει τα σχέδιά του

Ο Τραμπ απέφυγε μια άμεση απάντηση, αλλά υποσχέθηκε στον Σπάισερ ότι θα μείνει ευχαριστημένος με την απόφαση ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι η Αμερική είναι τώρα «περίγελος».