ΔΙΕΘΝΕΣ
31/12/2018 15:40 EET | Updated 01/01/2019 09:22 EET

Ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2019 - Φαντασμαγορικές εικόνες και βίντεο

Τα νησιά Σαμόα και το Κιριμπάτι υποδέχθηκαν πρώτα, όπως πάντα, τη νέα χρονιά και μια ακόμη φορά οι εορτασμοί είχαν ένα έντονα παραδοσιακό χρώμα με τοπικούς χορούς αλλά και πυροτεχνήματα και μουσικά event.

Με του που οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν μεσάνυχτα η κυβέρνηση των νησιών Σαμόα ανάρτησε στο Facebook ευχές για το 2019 δίνοντας και μια ιδέα από το κλίμα που επικρατεί στους εορτασμούς. Τα βίντεο συνόδευτε το μήνυμα: «Τα νησιά Σαμόα υποδέχονται το νέο έτος με στυλ».

Σειρά είχε η Νέα Ζηλανδία και φυσικά η Αυστραλία με τους φαντασμαγορικούς, όπως πάντα εοαρτασμούς και τα πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ.

ASSOCIATED PRESS

Στο Χονγκ Κονγκ, 300.000 άνθρωποι περίμεναν από νωρίς στις όχθες του λιμανιού Βικτώρια για να παρακολουθήσουν επίσης τη 10λεπτη επίδειξη πυροτεχνημάτων ενώ υπέροχες είναι και οι εικόνες που έρχονται από το Πεκίνο.

 

 

Στην Τζακάρτα η έλευση του νέου χρόνου συνοδεύεται από μια μαζική γαμήλια τελετή με εκατοντάδες ζευγάρια να ανταλλάσσουν όρκους αγάπης και πίστης.

Τοπικό χρώμα και στους εορτασμούς στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία.

Στο Παρίσι, οι εορτασμοί διεξήχθησαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεδομένης της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων στην γαλλική πρωτεύουσα ενώ ξεχωριστή πρωτοχρονιά ήταν και αυτή στο Λονδίνο αφού το 2019 είναι και η χρονιά του επίσημη διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

 

Η καρδιά βέβαια των εκδηλώσεων της παραμονής της πρωτοχρονιάς χτύπησε όπως πάντα στην Time Square της Νέας Υόρκης όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κοιτώντας ψηλά προς την κρυστάλλινη σφαίρα που επί δεκαετίες συμβολίζει την άφιξη του νέους έτους. Συγκεκριμένα η πτώση της κρυστάλλινης σφαίρας ξεκίνησε το 1907.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν στους ρυθμούς της Κριστίνα Αγκιλέρα, του Στινγκ και των New Kids on the Block ενώ το φετινό θέμα των εορτασμών ήταν η ελευθερία του Τύπου, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή, με αφορμή τις επικρίσεις και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο.

Η μη κερδοσκοπική Times Square Alliance τίμησε την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου συνόδευσαν τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, όταν πάτησε το κουμπί για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, 60 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.