Ο ραγδαίος ενεργειακός μετασχηματισμός της ελίν

Με στόχο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, η ελίν αφήνει το ενεργειακό της αποτύπωμα σε κάθε κατεύθυνση.

Οι ραγδαίες αλλαγές που παρατηρούνται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με σκοπό την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου, κατασκευάζοντας οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον, υβριδικά, φυσικού αερίου, ηλεκτρικά και υδρογόνου, επέφεραν μεγάλες αλλαγές στις εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια κορυφαία πρόκληση: την ενεργειακή μετάβαση.

Και η ελίν, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις ως μια εταιρεία που σχεδιάζει το μέλλον, αντιμετώπισε με υπευθυνότητα την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης. Όντας κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, η ελίν βρίσκεται εν μέσω του ραγδαίου μετασχηματισμού, ο οποίος αναπτύσσεται όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε πολλαπλές κατευθύνσεις, καλύπτοντας τις διαφορετικές μορφές ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν αντιμετωπίζει απλά τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και τις προκλήσεις του αύριο, κάτι που κάνει άλλωστε εδώ και 70 χρόνια. Ακολουθώντας με συνέπεια τον στρατηγικό της μετασχηματισμό και θέτοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και της φιλοσοφίας της τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, οι επενδύσεις της ελίν στηρίζονται στο όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, με πιο πράσινες μορφές ενέργειας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Blue, τα πρατήρια του δικτύου της ελίν μετατρέπονται σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς με την προσθήκη ηλεκτρικών φορτιστών. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη BLUE GRID, η εταιρεία θα εισέλθει στην αγορά Συμπιεσμένου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG – CNG), καθώς εντός του 2024 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού CNG-LNG στο Θριάσιο, στην Αττική.

Η ελίν έχει κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα στην ενεργειακή της μετεξέλιξη με την ολοκλήρωση τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στον Ασπρόπυργο και στον Βόλο.
Παράλληλα, έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με τα εμπορικά σήματα «electricon» και «aerion» και ήδη αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους και ανταγωνιστικούς παρόχους.

Και δεν είναι μόνον αυτά, διότι σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ σχεδιάζει την είσοδό της στην παραγωγή και διανομή «πράσινου» υδρογόνου, μιας πηγής ενέργειας που θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ειδικά για τις οδικές μεταφορές.

Όμως, η ελίν, μολονότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αντιμετωπίζει και το παρόν με υπευθυνότητα, αναπτύσσοντας τα καύσιμα νέας γενιάς Crystal Next, τα οποία ενσωματώνουν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της ελίν και έχουν λάβει το βραβείο Bravo στην κατηγορία «Αγορά: Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων» για τη φιλικότερη προς το περιβάλλον σύνθεσή τους.

Με δικούς της ελέγχους και επιπλέον ελέγχους από δύο ανεξάρτητους κορυφαίους διεθνείς φορείς πιστοποίησης, τη LLOYD’S REGISTER και την BUREAU VERITAS, η ελίν είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από τρία μέρη σύνολο διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα, τη «Δέσμευση Ποιότητας».

Κι αυτή η «Δέσμευση Ποιότητας» είναι που κρατά τον καταναλωτή κοντά σε μια εταιρεία που δείχνει συνέπεια στην «πράσινη» κινητικότητα και στην ενεργειακή μετάβαση, ανταποκρινόμενη παράλληλα στις ανάγκες του.

Η ελίν, μετατρέποντας τα πρατήριά της σε ενεργειακούς σταθμούς, με φωτοβολταϊκά πάρκα για να παράγει δική της ενέργεια, με την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και με την έγκαιρη είσοδό της σε φιλικότερες μορφές ενέργειας, αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην ενεργειακή μετάβαση, με συνεχή εξέλιξη σε κάθε κατεύθυνση αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις προκλήσεις του αύριο.

Δημοφιλή