Ο Ρουβίκωνας στο γραφείο της Γιαμαρέλλου - Κικίλιας: "Θρασύδειλοι, δεν μας τρομοκρατούν"

Αναφορές της ομάδας στις δηλώσεις της λοιμοξιολόγου περί θείας κοινωνίας και ΜΜΕ που είχαν προκαλέσει πολλά σχόλια.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Για ”θρασύδειλους” που δεν καταφέρουν να τρομοκρατήσουν κανέναν κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της επιστημονικής επιτροπής για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο κ.Κικίλιας σχολιάζει πως πρόκειται για μια ”άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά” επισημαίνοντας το κατά την κρίση του, σημαντικό έργο της κ.Γιαμαρεέλλου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εγκαλούν την κ.Γιαμαρέλλου για αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει όσον αφορά για την μετάδοση του κορονοϊού με ειδική αναφορά, και στο κείμενο που δημοσίευσαν και συνοδεύει σχετικό βίντεο- στις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και χρήσης των ΜΜΜ.

«Η κυρία ”ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στον ελληνικό λαό από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

Όταν βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη η κυρία Γιαμαρέλλου με τρομακτική ψυχραιμία είχε δηλώσει πως ”δεν έγινε τίποτα με ένα κρούσμα”.

Όταν όμως τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά, η αισιοδοξία έγινε πιο ”συγκρατημένη”.

Κι όσο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ωρυόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για αποστάσεις, απαγορεύσεις μετακινήσεων και καραντίνα σε όλο τον κόσμο, η κυρία Γιαμαρέλλου αποφάσισε να ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να αρχίσει τα ”πάτερ ημών” θέτοντας σε κίνδυνο όλη την κοινωνία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, τις οποίες εμείς καλούμασταν με τον εγκλεισμό μας στο σπίτι μας να προστατεύσουμε.

Τα σημεία και τέρατα που έχουν ειπωθεί από την εν λόγω ”επιστήμονα”, με θεσμοθετημένη θέση στην ομάδα εργασίας του Κικίλια ”για την επιχειρησιακή ετοιμότητα” σε ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ότι ο HIV κολλάει με το σάλιο (βάζοντας το λιθαράκι της στη διαιώνιση του στίγματος των οροθετικών ατόμων), κάτι το οποίο δεν ισχύει, ή ότι ”η έννοια του Μυστηρίου (Θεία Ευχαριστία) είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει”, μας βάζουν σε σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους ”επιστήμονες” που έχουν αναλάβει την προστασία μας».

«Η κυριά Γιαμαρέλλου και κάθε κυρία Γιαμαρέλλου εκεί έξω καλά θα κάνει να σκέφτεται πριν μιλήσει. Δε νοείται από τη μία να αίρει κάθε επιστημονική έρευνα και απόδειξη περιμένοντας κάποιο θαύμα να μας σώσει, θέτοντας τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και από την άλλη να ”αστειεύεται” ότι μόνο εμείς πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους/τις δίπλα μας» αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε σχετική ανάρτηση τους.