ΔΙΕΘΝΕΣ
18/02/2018 15:16 EET | Updated 18/02/2018 15:23 EET

Ο σκιέρ Gus Kenworthy φιλά το σύντροφό του live στους χειμερινούς Ολυμπιακούς και γράφει ιστορία

Joe Scarnici via Getty Images

Τη στιγμή που σε πολλές χώρες του αποκαλούμενου «αναπτυγμένου» κόσμου συζητάμε ακόμα και σήμερα αν και μέχρι ποιου σημείου μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να εκφράζονται ελεύθερα δημόσια με το/τη σύντροφό τους όπως και κάθε ετεροφυλόφιλος άνθρωπος, είναι σημαντικό να το τολμούν άνθρωποι αναγνωρίσιμοι από διάφορους κλάδους, δείχνοντας το δρόμο και σε εκείνους που καταπιέζονται, φοβούμενοι τα στερεότυπα της κοινωνίας τους. 

Γι′ αυτό το λόγο, το φιλί και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση από το NBC του Αμερικανού σκιέρ, Gus Kenworthy, στο σύντροφό του, Matthew Wilkas, είναι αναμφίβολα μια από τις στιγμές των φετινών χειμερινών ολυμπιακών αγώνων που θα θυμόμαστε και θα μείνουν στην ιστορία. 

Το στιγμιότυπο καταγράφηκε από το δίκτυο όταν ο Kenworthy, ο οποίος έκανε το come out του ως ομοφυλόφιλος πριν περίπου δύο χρόνια, πλησίασε το σύντροφό του πριν την προσπάθειά του για τα προκριματικά για το slopestyle των ανδρών. Το NBC κοινοποίησε τη φωτογραφία στο twitter κι έκτοτε η εικόνα πήρε το δρόμο της στο διαδίκτυο...

(Με πληροφορίες από time.com)