Τραμπ: Θα με συλλάβουν την Τρίτη για τις "πληρωμές" στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Καλεί τους υποστηρικτές του να ξεσηκωθούν και "να πάρουν πίσω το έθνος". Ο δικηγόρος μέσω του οποίου έγιναν οι πληρωμές με αντάλλαγμα την σιωπή της ηθοποιού, πήγε φυλακή.
JONATHAN ERNST via Reuters

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι θα συλληφθεί την ερχομένη Τρίτη με κατηγορίες σχετικά με τα 130.000 δολάρια που φέρεται να πλήρωσε στην ηθοποιό της βιομηχανίας πορνό, Στόρμι Ντάνιελς.

Ο πρώην πρόεδρος μέσω της πλατφόρμας του Truth Social καλεί τους υποστηρικτές του να ”διαμαρτυρηθούν” και γράφει ”πάρτε το έθνος μας πίσω” με σχολιαστές να ερμηνεύουν το κάλεσμα σε υποκίνηση βίας.

Εάν τελικά απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ, θα είναι η πρώτη φορά που ένας αμερικανός, πρώην πρόεδρος, διώκεται ποινικά.

Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζο Τακοπίνα, επιβεβαίωσε ότι ο τέως πρόεδρος θα παραδοθεί στις αρχές χωρίς να αντισταθεί εάν του απαγγελθούν κατηγορίες.

TRUTH SOCIAL
TRUTH SOCIAL
TRUTH SOCIAL

″Θα ακολουθήσουμε την κανονική διαδικασία αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο...Δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση στο Μαρ α Λάργκο (κατοικία του Τραμπ) με τις Μυστικές Υπηρεσίες την Εισαγγελία του Μανχάταν”, είπε ο δικηγόρος.

Οι πιθανές κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ επικεντρώνονται στην υποτιθέμενη σχέση του με την Ντάνιελς το 2006 και τις κατηγορίες ότι την πλήρωσε -μέσω μιας εταιρείας που δημιούργησε ο πρώην δικηγόρος του Μάικλ Κοέν- με αντάλλαγμα τη σιωπή της πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ έχει κατ′ επανάληψη χαρακτηρίσει την σχετική έρευνα της Εισαγγελίας του Μανχάταν σχετικά με το εάν υπήρξε ή όχι τέτοια πληρωμή και εάν συνιστά παραβίασή των νόμων της Πολιτείας, ως ”κυνήγι μαγισσών”.

Ο Κοέν στο μεταξύ έχει περάσει έναν χρόνο στην φυλακή για τον ρόλο του σε αυτή την συναλλαγή καθώς κρίθηκε πως συνιστούσε παραβίαση της νομοθεσίας περί διαφάνειας στα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών.

Δημοφιλή