Ουκρανική επίθεση με πυραύλους και drones στη Σεβαστούπολη αναφέρει η Ρωσία

Στόχος ήταν το ναυπηγείο.
via Associated Press

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μέσω Telegram πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ναυπηγείου της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, με 10 πυραύλους cruise και τρία ταχύπλοα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (drones).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επτά από τους δέκα πυραύλους καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα τρία USVs από ρωσικό περιπολικό που έπλεε στην περιοχή.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων από πυραύλους cruise του εχθρού, δυο πλοία που υποβάλλονταν σε επισκευές υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε το υπουργείο.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους τύπους των πλοίων. Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και εκεί κατασκευάζονται ή επισκευάζονται αρκετά πολεμικά.

Νωρίτερα, ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης ανέφερε πως «κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνολικά 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν» στην ουκρανική επίθεση.

«Βρίσκομαι στον τόπο όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στη νότια εγκατάσταση Σεβμαρζάβαντ» (σ.σ. το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης). «Όλες οι υπηρεσίες (...) βρίσκονται επί τω έργω», σημείωσε ο κυβερνήτης.

Αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 η χερσόνησος της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων, κυρίως και εναέρια και θαλάσσια drones.

Την 25η Αυγούστου, η Μόσχα ανακοίνωνε πως οι δυνάμεις της κατέστρεψαν 42 ουκρανικά drones στην Κριμαία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δημοφιλή