ΔΙΕΘΝΕΣ
08/04/2016 07:39 EEST | Updated 08/04/2016 07:39 EEST

Ο Κάμερον παραδέχθηκε ότι είχε έσοδα από την offshore του πατέρα του

Ian Hodgson / Reuters
Contender for leadership of Britain's opposition Conservative party David Cameron waits to make his keynote speech at the annual party conference in Blackpool in northern England October 4, 2005. REUTERS/Ian Hodgson

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε ότι το 2010 αποκόμισε κέρδη 30.000 λιρών, πουλώντας το μερίδιό του από εταιρία offshore που είχε συστήσει ο πατέρας του, Ίαν, λίγες ημέρες μετά από τη δημοσίευση των «Panama Papers».

Συγκεκριμένα,σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο, ITV, ο κ. Κάμερον είπε: "Είχαμε όντως στην κατοχή μας 5000 μετοχές της εταιρείας Blairmore Investment Trust, τις οποίες και πουλήσαμε τον Ιανουάριο του 2010. Το συνολικό ποσό που λάβαμε από τη συγκεκριμένη πώληση ανέρχεται στα 30.000 λίρες για τα οποία φυσικά και έχει καταβληθεί και η νόμιμη φορολογία".

"Ήταν δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες, που διάβαζα επικριτικά σχόλια για τον πατέρα μου και τις επιχειρηματικές του πρακτικές. Για τον πατέρα μου, έναν άνθρωπο που αγαπώ και ο οποίος μου λείπει κάθε μέρα", συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός Πρωθυπουργός ο Κάμερον αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιήσει και τις φορολογικές του δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, όπως ζητούσαν η αντιπολίτευση και οι επικριτές του.

Τις προηγούμενες ημέρες, το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ο Κάμερον ή μέλη της οικογένειάς του έχουν σε αυτή τη φάση ή προβλέπεται να έχουν στο μέλλον κέρδη από συμμετοχή σε offshore.