ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2020 10:50 EET | Updated 15/01/2020 11:41 EET

Οι 10 ομάδες ποδοσφαίρου που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα (και η μια που οδεύει προς την καταστροφή)

Η Football Money League της Deloitte.

Montegia via Getty Images

Eδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο έχει ταυτιστεί και με το χρήμα. Η Deloitte λοιπόν ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία των ποδοσφαιρικών ομάδων που εμφανίζουν τα υψηλότερα έσοδα.

Στη σχετική έκθεση (Football Money League) βλέπουμε στις δύο πρώτες θέσεις να φιγουράρουν δύο ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτη με 840,8εκατ και 757,3 εκατ ευρώ για την σεζόν 2018/2019. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που «Μπάρτσα» καταφέρνει να βρεθεί στην κορυφή.

Τρίτη, όπως φαίνεται στο infographic του Statista ήρθε η αγγλική Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ με 711,5 εκατ. ευρώ αλλά πάρ′ οτι κατάφερε να βρεθεί να σκαρφαλώσει σε αυτή τη θέση έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της αποτυχίας της στους προκριματικούς του Champions League.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Deloitte αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τα έσοδα της ομάδας και εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανό να κατρακυλήσει πολλές θέσεις στην λίστα του Football Money League.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να θέσει-για πρώτη φορά- σε κίνδυνο τη θέση του συλλόγου στη λίστα των ομάδων με τα υψηλότερα έσοδα στην Premier League. 

Infographic: The world's highest-earning soccer clubs | Statista You will find more infographics at Statista