Οι 10 πιο «πολύτιμοι» ποδοσφαιριστές στον κόσμο και γιατί σε αυτό το Μουντιάλ θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινά στη Μόσχα την Πέμπτη 14 Ιουνίου και για ένα μήνα ομάδες από όλο τον κόσμο και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές υπόσχονται να προσφέρουν στους φιλάθλους τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Βέβαια τα βλέμματα των πολλών συγκεντρώνουν εκτός από συγκεκριμένες εθνικές ομάδες και συγκεκριμένοι παίχτες, η «αξία» των οποίων ανάμεσα στο διάστημα που μεσολάβησε από τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2014, έχει εκτοξευθεί.

Κορυφαίος σε αυτή τη λίστα ο Mohamed Salah ο οποίος θα συμμετάσχει στους αγώνες του Μουντιάλ παίζοντας με τη φανέλα της πατρίδας του, δηλ. της Αιγύπτου ενώ αποτελεί ένα από τα αστέρια της Liverpool. Είχε μια καταπληκτική χρονιά στην Αγγλία και έτσι σήμερα η αξία μιας πιθανής μεταγραφής του ανέρχεται στα 171εκατ. δολάρια (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία CIES Football Observatory). Και για να γίνει πιο κατανοητό απλά θα επισημάνουμε πως η αξία του Mohamed αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής αξίας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αιγύπτου. Η πίεση λοιπόν για τον Salah θα είναι σίγουρα μεγάλη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο (και σίγουρα δεν ακούσει στο όνομα του Sergio Ramos).

Τον Salah ακολουθεί ο Νοτιοκορεάτης και παίκτης της Tottenham, Heung Min Son με μεταγραφική αξία 90,2εκατ.ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στην αξία του 73% του συνόλου της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας.

Ακολουθεί το infographic που έφτιαξε το Statista με την πλήρη δεκάδα των «πολυτιμότερων» ποδοσφαιριστών με την υψηλότερη αξία, όπως περιγράφεται και ανωτέρω.

Infographic: The Players Carrying The Biggest Weight at the World Cup  | Statista You will find more infographics at Statista